Tamer Atasoy

Tamer Atasoy

Trabzon şehri yeterli yatırım ve desteği alabiliyor mu?

Trabzon şehri belki de Türk siyasetinde en çok siyasetçi yetiştiren illerin başında geliyor.

Hem iktidar hem de muhalefet cephesinde, hem hükümet hem de belediyelerde çok sayıda yetkili Trabzonlu siyasetçiler var.

Şöyle geçmiş 20 yılın muhasebesi yapıldığında, Karadeniz ölçeğinde bir değerlendirme yapıldığında; Trabzon şehri Samsun ve Ordu'nun aldığı mesafe kadar mesafeyi alamadı.

Evet, önümüzdeki yıllar için Trabzon'a yapılacak bazı önemli projeler açıklandı ancak bunlar için çok geç kalınmıştı. Kaldı ki, bu projelerin verilen tarihlere yetişip yetişmeyeceği de meçhul.

Temenni ediyorum ki, önümüzdeki 5 yıl, Trabzon şehrinin iktidar ve muhalefet cephesindeki temsilcilerinden tam destek aldığı bir şehir olur.

Türk siyasetinde bu kadar etkili isimleri olan bir şehrin pozitif ayrımcılıktan çok, hak ettiği yatırımları dahi tam anlamıyla alamaması üzücü.

Yapılan işe harcanan paradan çok, işin ne kadar kaliteli ve estetik olduğu daha önemli. Belki rakamlarla konuşunca, "ne büyük paralar harcanmış" denebilir ama bir de gözün gördüğü var!

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.