Tamer Atasoy

Tamer Atasoy

CHP ve İyi Parti Trabzon'da iş birliği mi yapacak?

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere kısa süre kalırken, partilerin belediye başkan adayları da yavaş yavaş netleşmeye başladı.

Bir yandan adaylar belli olurken, diğer yandan da siyasi partiler iş birliği konusunda stratejilerini ortaya koyuyor.

İyi Parti bu seçimlere "hür ve müstakil" diyerek tek başına gireceğini ifade ederken, CHP yeni bir iş birliğine daha sıcak bakıyor.

Parti genel merkezleri arasında iş birliği çalışmaları için mekik dokunurken, Trabzon'da sürpriz gelişmeler yaşanıyor.

Bir önceki yerel seçimde muhalefet cephesi, 18 ilçeden 2'sini alabilmişti. Bu 2 ilçe, Yomra ve Beşikdüzü'ydü. Yomra'da İyi Parti, Beşikdüzü'nde ise CHP seçimi kazanmıştı. Her iki parti teşkilatlarının da bu ilçeleri kaybetmemek adına yerelde bir işbirliğine sıcak baktığı konuşulmaya başlandı.

Trabzon'da CHP ve İyi Parti teşkilatlarının, kazanılma ihtimali olan ilçeler için uzlaşıp, bazı ilçelerde birbiri lehine aday çıkarmayabileceği dillendiriliyor. Şayet teşkilatlar bu konuda bir noktaya gelirse, genel merkezlerden bu konuda bir talepte bulunabilirler.

Eğer İyi Parti ile CHP'nin Trabzon'da il ve ilçe teşkilatları arasında bir anlaşma zemini oluşursa, şüphesiz ki iş birliği yapılacak yerlerin başında Yomra ve Beşikdüzü geliyor. CHP, Yomra'da İyi Parti adına, İyi Parti de Beşikdüzü'nde CHP adına yarışa girmeyebilir.

Her ne kadar İyi Parti, Trabzon'da bazı adaylarını tanıtmış olsa da, CHP ile yerelde bir anlaşma söz konusu olursa seçime kadar bazı isimlerin adaylıktan çekilmesi bile gündeme gelebilir.

CHP ve İyi Parti'nin Trabzon'daki teşkilatları bir uzlaşı sağlarsa, CHP ve İyi Parti genel merkezlerinin meseleye nasıl bakacakları ise şimdilik merak konusu. CHP'nin bu duruma onay vermesi yüksek ihtimal gibi görünse de, İyi Parti genel merkezinin Trabzon'da oluşacak bir yerel iş birliğine nasıl bakacağını kestirmek güç.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum