Arif Çetin

Arif Çetin

Sonuç Normal

Her iki takımda sahaya çıktıklarında hücum özellikleri olan oyuncu sayısı fazlaydı.  Çok hücumcu ile sahada olmak güzel ama bunların sahadaki yerleşim şekilleri de önemli. Galatasaray’ın hafta içerisinden gelen bir özgüveni var. Trabzonspor’da ise yorgunluk.

                Yedek kulübesinde iki kaleci birden var. Zeki ve Onur. Bizde biliyoruz ki, TFF’nin altyapı oyuncularına getirdiği kural gereği kadrodadır Zeki. Peki, aynı kriterleri taşıyan başka bir isim olamaz mıydı kadroda diye düşünüyor insan.

                5.dakikada Cech’in hatasını affetmedi rakip. Zaten ne yaptığını bilmeyen oyuncu kadrosu tamamen abondone oldu. Trabzonspor haftalardır kötü. Bir şey oynamıyor. Fransa’da oynatmama adına verilen mücadelede şans faktörü de büyüktü. Bizleri mutlu eden ise oynanan oyundan çok, verilen mücadeleydi.

                Galatasaray saha içerisinde ne yaptığını bilen bir takım. Trabzonspor’da bu yok. Rakip hata yapacak, birisi topu ayağının altından kaçıracak da bordo mavililer gol bulacak. Sarı kırmızılılar, orta sahayı o kadar rahat geçtiler ki, hiçbir baskı görmediler. Zokora bildiğiniz gibi. Gölge adam. Fiziken sahada var ama katkı anlamında yine yokları oynadı. Gördüğü kart ile “Ben sahada kalmayı hak etmiyorum” der gibiydi.

                Şenol Hoca bu camianın büyüğüdür, bilge adamıdır. Futbol oyun bilgisinde de, adamlıkta da kimse eline su dökemez. Bazen hocayı anlamakta zorluk çekiyorum. Haftalardır verim alamadığı Burak Yılmaz’ı en uçta, Halil Altıntop’u ise sol çizgide oynatmaya devam ediyor. Tamam, hocaya akıl öğretmek haddimize değil, ancak görünen köy kılavuz istemiyor. Adrian sahada kaldığı sürece hiçbir şey veremedi. Colman’ın gölgesinde kaldı. Koş Colman koş. Hücum yapılacak, Colman. Savunmaya koşulacak, Colman. Nereye kadar.  

                Seyirciye de birkaç lafımız olacak. Tama haklısınız. Selçuk İnan ve Egemen Korkmaz’ın bu takımdan gitmesi yönetimin beceriksizliğidir. Onların hatasıdır. Bu şekilde devam ederse aynı akıbeti Burak, Onur ve Colman’da da yaşayabiliriz. Fatih Terim’in Engin Baytar ve Ceyhun Gülselam’ı oyuna alması ise şark kurnazlığıdır. Ama sahaya yabancı madde atmanın ne anlamı var? Ya Tolga’ya denk gelen su şişesi. Daha 4 gün önce Fransa’da alkışladığımız Tolga değil miydi?

                Ey ayakkabısının her ikisini birden Avni Aker’in yeşil çimlerine fırlatan kardeşim! Trabzonspor kötü oynadı hepimiz eleştiriyoruz. Geçen seneki kadronun yarısı edemez bunlar. Yetersiz bu yılki takım. Forması enerji olsa da sistem ve kazanma ruhundan yoksun. Belki sen yalınayak yürüyebilirisin. Ama bu takımın gideceği çok yol var. Trabzonspor’u yalınayak bırakmaya hangimizin hakkı var?

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR