Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

14-A’ da oturan adam !..

H.Avni Aker stadyumunun üstü yine kasvetli, sis olsa ne ise, etraftaki apartmanların kalorifer dumanları çökmüş stadyumun üstüne,göz gözü görmüyor.
Doğal gaz gelecekti ama henüz gelen, giden yok !..
İnsanın içine maç süresince sıkıntı basıyor.
*
Stadyum gişelerin önünde maç başlamadan 14-15 yaşlarında erkek ve kız çocukları ağlamaklı,Futbol Federasyonu’nun karşıladığı, bayanlara ve 16 yaş altına ücretsiz verilen biletler çok kısa sürede bitince, isyandalar “ Bu kadar kısa sürede 3 bin bilet nasıl biter ? Bu iş de bir iş var, bu biletler nerede ?“ diyerek isyan ediyorlar.
*
Bordo mavililerde Tayfun ve Vittek,sarı kırmızılılarda Yekta ve Sabri sakat,yoklar.


 

Karşılaşma başladığında yine takıma destek verme yerine,Beşiktaş maçındaki hataya düşüldü. Egemen’i yuhalayanlar,bu seferde maçı bırakıp Selçuk’u yuhalamaya başlayınca,
“ İ… Selçuk , satılmış Selçuk “ sesleri arasında, Selçuk daha iyi oynamaya başladı.
42.dakikada da Kuddusi’nin yılbaşı hediyesi gibi gelen ve bence bu maçın kırılma anı olan serbest atışı gole çevirdi.
Buna ince ince çaktırmadan,inisiyatifine kalan pozisyonların düdüklerinden % 95 ‘ini de Galatasaray lehine çalan Kuddusi efendi eklenince, ilk yarıda 1-1 lik skoru beklerken,Sarı kırmızılılar ilk 45 dakikayı 2-0 önde kapadı.
İşte bu Trabzonspor takımının hesabında yoktu.
*
4.dakikada Elmander’in akıllı şutu ilk golü getirince, 18.dakikada Colman’ın ceza alanı dışından aşırtma vuruşunda,bordo mavili taraftarlar beraberlik umuduyla havaya zıpladı ama olmadı.
Her pozisyonda kendini yere bırakın ve çocuk gibi Kuddusi’ye bakarak ağlayıp,sızlayan Baros ise ilk yarıdaki çirkin ve futbol adına sahteci görüntülerinden biriydi.
Freni patlamış beceriksiz ve dengesiz tır gibi giden Henrique’ye, Adrian,Colman ve isteksiz bir görüntü sergileyen Burak’da eklenince,for hattında Trabzon sınıfta kaldı.
Galatasaray’ın bu gece en zayıf halkası olan sağ kanadındaki Eboue’nin üzerine,
Trabzonspor’un uyanıp da üzerine üzerine gitmemesi,sanırım Fatih hocanın işine gelmiştir.
*
İyi bir Galatasaraylı olduğunu uzaylılarında bildiği Kuddusi’nin kötü yönetimine , Maraton tribününün yine sessizliği ve yorgun Trabzonspor’un isabetsiz ve çok kötü futbolu da eklenince, ikinci 45 dakika işkence gibi geçti.
İkinci yarının hemen başında Felipe’nin altı pasın içerisinden çok net bir golü kaçırması, sağ ve sol açığı olmayan ev sahibi adına gerçekten şanslı bir andı
55.dakika ise Trabzon’un teslim olduğu andı. Baros ile bir hava topuna çıkan Zokora’
nın sol eli Baros’un suratına istem dışı geldi diye, sarı yerine kırmızı karta yapışan Kuddusi’ye yorumu size bırakıyorum.
Bu dakikadan sonra 10 kişi kalan Trabzonspor’da, 68.dakikada Burak’ın pozisyonunda konuk ekibin,kalesi boş kaldığı bir anda yan kale direğini yalayarak dışarı çıkan top, ikinci yarıda hafızada kalan çok ender pozisyonlardan biriydi.
*
Kaptan Tolga’nın 2-0 da ki moral bozukluğu kendini çöktürmedi de, birde bunların üzerine kale arkasından kendini taraftar zanneden geri zekalı bir Angut’un, futbol terbiyesizi Baros’a fırlattığı ve tribünlere nasıl girdiği soru işareti olan,ağzı kapalı pet şişe, hemen yanındaki kaleci Tolga’nın suratında patlayınca, adamı karga tulumba dışarı çıkarttılar.Sanırım bir daha Avni Aker’e giremeyecek fişlendi artık ama ne olur,bu dakikadan sonra Tolga oyundan düştü be.
Bu dakikalarda her iki takımda oyuncu değişiklerini sanırım iş olsun diye yaptılar.Trabzon’da Adrian,Halil ve Serkan yerlerini Celustka,Aykut ve Alanzinho ya,Galatasaray’da ise Baros,Emre ve Kazım formalarını ilerleyen dakikalarda, Ayhan,Engin ve Ceyhun’a teslim ettiler.
*
15.Haftayı da lider kapayan Galatasaray da gecenin göze batanları, Emre Çolak,Selçuk Elmander ve Semih idi. Trabzonspor’da ise siz karar verin varsa tabi.
Dün akşam,saat : 18.50 de Ankara-Trabzon seferini yapan uçaktaydım. Önümdeki 14.sıranın , A koltuğunda oturan Kuddusi Müftüoğlu’na, B’de 4.hakem Hakan Özkan’a, C’de Ekrem Kan’a ve D’ koltuğun da oturan İsmail Şencan’a inerken başarılar diledim. Böyle kötü karşılaşma yöneteceğini bilseydim Kuddusi‘nin dilemezdim.
Diyeceksiniz ki ; 0-3 lük sokurun tek suçlusu Kuddusi mi ? Tabi ki değil.
Kardeşim Trabzonspor şampiyonlar ligi yorgunu tamam. Kötü de oynuyorlar hep beraber son maçlarda, buna da tamam…
E, bırak da futbol oynasınlar be kardeşim, Galatasaray’ın sana ihtiyacımı var.
İlk 55 dakikada ince ince doğradın ev sahibini,gerek yoktu ya, böyle bir mağlubiyet bekleniyordu zaten , haksız mıyım 14-A ‘da oturan adam ?

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR