Osman Kanber

Osman Kanber

Şampiyonluğun Anahtarı Taraftar

12. haftanın lideri Trabzonspor’da bu haftadan sonra Şampiyonluk yolunda en önemli etken taraftarıdır.

 Trabzonspor’da kadronun şampiyon olabilecek güce sahip olduğu ortada. Ligin en iyi hocalarından biri de Trabzonspor’da.

Peki ya taraftar?

Türkiye’nin takımına en bağlı ve aidiyet duygusu en fazla olan taraftarları Trabzon’dadır. Bir Erzurumlunun Fenerbahçeliliği bir Rizelinin Galatasaraylılığı bir Afyonlunun Beşiktaşlılığı ile Trabzonlunun Trabzonsporluluğu aidiyet açısından aynı olamaz.

Trabzon’daki taraftarın takımına katkısı acaba sevgisi ile doğru orantılı mı? Kesinlikle hayır. İşte hükmen yenildiğimiz Sivas maçı, işte bu sezon Gençlerbirliği maçı, Manisa maçı.

Trabzon’da oynanan ve bu maçı taraftar aldı diyebileceğimiz bir maç hatırlıyor musunuz? Deplasman maçlarında takımına katkı sağlamayı başaran yüzde beşlik taraftar Trabzon’da aynı etkiyi yaratamıyor. Hatta çoğu zaman da zarar veriyor.

12. haftası geride kalan ligde şampiyonluk yolunda kalan 22 maçın 11’i Trabzon’da. Bu 11 maçtan mutlaka galibiyetle ayrılmalıyız. Bu yolda en önemli etken de taraftardır.

Taraftarı kendi sahasında takımına bize göre daha iyi destek olan İstanbul’un 3 takımına bakalım. Mesela Fenerbahçe taraftarının yaptığını biz neden yapamıyoruz. Neden Avni Aker’de İnönü’de yaratılan havayı yaratamıyoruz.

Bunun birçok nedeni olabilir. Mesela çoğunuz bizim seyirci çekirdek çitlemeye geliyor diyecektir. İddia ediyorum Şükrü Saraçoğlu’nda da, İnönü’de de, Ali Sami Yen’de de taraftarın çoğu çekirdek çitliyor.

Bu statlarla bizim aramızdaki en önemli fark şudur. FB, GS ve BJK’nın taraftar grubu vardır. Avni Aker’de ise taraftar grupları.

Fenerbahçe’de başkan Aziz Yıldırım tribündeki alternatif taraftar grubu GençFB’yi yıkmak için ne kadar uğraştığını basından takip etmişsinizdir. Beşiktaş’ın taraftarının takımını desteklemekteki başarısının ardında Çarşı grubunun tribünlerdeki tek egemen güç olması yok mu? Bursa deyince akla Teksas gelmiyor mu?

Avni Aker’de ise neredeyse metrekareye bir taraftar grubu düşer. Hemen her ilçenin, her mahallenin bir taraftar grubu vardır ve her taraftar grubu kendi şovunu yaptığı için de asla bir bütünlük sağlanamaz. Bir taraftar grubu bir tezahürat yaparken bir başka grup bir başka tezahürat yapar. Trabzon’da taraftar küçük gruplara bölündüğü için hem etkileri olmaz hem de yeni bir tezahürat geliştiremezler. İstanbul takımlarının ezberlettiği şarkılar rastgele söylenir Avni Aker’de.

Avni Aker Cehennemini yaratmanın tek yol taraftar gruplarımızın değil taraftar grubumuzun olmasıdır.

Peki gruplar bir araya gelir mi? Taraftar gruplarının hepsi de gerçekten iyi Trabzonsporludur, Trabzonspor’a aşıktır ve Trabzonspor’un başarısı için her şeyini verir. Öyle ise şampiyonluk yolunda neden birleşilmesin?

Trabzonspor taraftar grupları bir araya gelsin Avni Aker’den tek ses yükselsin o çekirdek çitleyiciler bile en çok destekleyen tezahürat yapan taraftar olurlar.

Trabzon’daki tüm taraftar gruplarına sesleniyorum. Artık tribünde tek ses tek yürek olmanın zamanı gelmiştir.

Trabzonspor şampiyonluk yolunda bu yılki fırsatı kaçırmamalıdır. Her Trabzonlu şampiyonluk yolunda elinden ne geliyorsa yapmak zorundadır.

Bu işe kim önayak olur bilmem.

Belki Trabzonspor yönetimi, belki de Şenol hocam bu konuya da el atar ve taraftar guruplarını bütünleştirir.

Belki haber61 ya da Trabzon’daki diğer etkili medya kuruluşları taraftarı bir araya getirir.

Eğer biz Trabzonsporlular Avni Aker’i İnönü kadar yapamıyorsak şampiyonluk kaçtığında ne futbolcuları ne yönetimi ne hakemleri eleştirme hakkımız olmaz.

Önce Avni Aker'i Cehennem yapalım, Sonra şampiyonluk bekleyelim.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR