Salih Çamoğlu

Salih Çamoğlu

Fener maçında tribünleri İHO dolduracak

 Fenerbahçe karşılaşmasına sayılı günler kala Trabzonspor taraftarı adeta köşeye sıkıştı.
 
 Pasolig kartı alabilmek için uzun kuyruklar oluşmaya başladı.
 Taraftara adeta işkence çektiren bu sıkışıklıkta, Trabzonspor’u yönetenlerin sorumluluğu bir hayli fazla.
 
 Madem ki, Türkiye Futbol Federasyonu Pasolig gibi ne idüğü belirsiz bir uygulamayı aylar önceden başlatmış, maç izlemeye tribüne gidecek taraftarın bu kartı alması zorunlu kılınmış, siz neden son güne bırakıyorsunuz?
 Pasolig uygulamasına razı gelmişsen, lig başlamadan önce camiana çağrı yapacaksın, yerel basına duyuru ilanları vererek, taraftarını pasolig kartı almaları konusunda bilgilendirecek, uygulamanın zorunlu olduğunu taraftarın belleğini yerleştireceksin.
 Trabzonspor yönetimi, Haciosmanoğlu’nun Başkanlığı döneminde çok şükür yerel basınla ilişkiyi neredeyse koparma noktasına getirdi.
 Bazı gazetelere tesislere girişi yasakladığı gibi diğer basın kuruluşlarından istifade edip, camiaya yapılacak duyuruları da yapmamaya başladı.
 Haciosmanoğlu yönetiminin en büyük yanlışlarından biri de yerel basınla iyi bir diyalog kurulmamış olmasıdır.
 Fenerbahçe karşılaşmasına günler kala, yumurta kapıya dayanınca yönetimin aklı başına geldi, pasolig kartlarının taraftara ulaşması için bazı hamleler yapılmaya başlandı.
 Bu önemli karşılaşmada tribünlerin boş kalmaması için geç de olsa yönetim bir gayret içine girdi ama bu da yetmez.
 Trabzonspor yönetimi ne yapıp edip, Fenerbahçe karşılaşmasında bordo mavi taraftarlar ile tribünleri doldurmalıdır.
 Pasolig kartı satışları ile mi dolduracaklar, Pazar akşamı tribünleri taraftara mı açacaklar, cezayı müeyyideyi göz önüne alıp, gerekirse Federasyona meydan okurcasına, TS yönetimi Fener maçında tribünleri doldurmak için tüm çareleri seferber etmelidir.
 Yoksa boş tribünler önünde Trabzonspor takımının rakibine karşı motive olup maç kazanması zor olur.
  Önemli bir konu da Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun Akyazı’da yapılmakta olan spor kompleksine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ismini önermesi oldu.
 Türkiye’nin 12. Cumhurbaşkanı Erdoğan için bu gelişme sürpriz olmuştur, kendisinin böyle bir öneriye sıcak bakacağını sanmıyoruz.
 Durduk yerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın isminin Trabzon’da ve Trabzonspor camiasında tartışmaya açmaya da bana göre gerek yoktu.
 Erdoğan’ın Trabzon’a hizmetlerini kimse inkar etmiyor, bilakis Trabzon halkı 2002 genel seçiminden başlayarak yapılan tüm seçimlerde Erdoğan oy verip kendisini ziyadesiyle onure etmiştir.
 Son olarak yapılan 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçiminde de Trabzon halkı Erdoğan’a yüzde 70’in üzerinde oy vererek, yeni bir rekora imza atmıştır.
 Ancak işin içinde Trabzonspor varsa orada dur demek lazım, çünkü Trabzonspor camiasının Fenerbahçe hassasiyeti var.
 Fenerbahçeli olduğunu her fırsatta gururla söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Trabzon’da yapılan ve içinde Trabzonspor’un tesisleri ve maçlarını oynayacağı stadyumu barındıracak komplekse, tescilli Fenerbahçeli bir devlet adamının isminin verilmesine karşı çıkanlar olacaktır.
 Dolayısıyla Trabzon’da bu boyutta bir tartışma açarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan ismini de bu tartışmanın içine çekip yıpratılmasına gerek yoktur.
 Akyazı spor kompleksi ismi için ortaya Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ismini atan Büyükşehir Belediye Başkanı ve onun gibi düşünenlere bir önerimiz olacak.
 Akyazı tesisinin proje mimarı alan ve tesisin yapımına öncülük yapan, eski Trabzonspor Başkanı Nuri Albayrak ismi ortaya atılsaydı yakışıkalırdı.
 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR