Salih Çamoğlu

Salih Çamoğlu

2015’te Camia Trabzonspor’a El Koydu

 Trabzonspor camiası açısından 2015 yılı büyük bir sınav oldu.

 Kulübü 5-6 Aralık kongresine getiren eski yönetim, göreve seçildikleri 2013 yılı Mayıs ayı kongresinden itibaren kulübe, takıma, camiaya çok kötü miras bırakma pahasına, her türlü olumsuzluğu yaptı.

 5-6 Aralık genel kurulu Trabzonspor için kurtuluş kongresi oldu.

 Rekor denecek sayıda üye (7 400) kongreye katılım göstererek, öncelikle camianın boynunu büten, Trabzonspor markasının yerlerde sürünmesine sebep olan yönetimin ipini çekti ve camiaya nefes aldırdı.

 Trabzonspor Kulübü’ne karanlık günler yaşatan eski yönetimi gönderen katılımcı üyeler, Celil Hekimoğlu ile Muharrem Usta’nın başkanlık yarışında az bir oy farkıyla Muharrem Usta ve ekibini göreve getirirken, az bir oyla seçimi ikinci bitiren Celil Hekimoğlu’na da sıranı bekle dedi.

 Trabzonspor’un yeni Başkanı Muharrem Usta ve ekibi göreve temkinli başladı, her meseleye de ihtiyatlı yaklaşıyorlar.

 Borda mavili camia otuz küsür yıldır şampiyonluk bekliyor, bunun yanı sıra 2010-2011 yılı kazanılan şampiyonluğun kupasının Fenerbahçe tarafından şike ile çalınarak kendi müzelerine konulmuş olması, bordo mavili camianın uzun yıllara sirayet eden şampiyonluk özlemini dindirebilmiş değil.

 Dolayısıyla bordo mavili camia büyük oranda Muharrem Usta yönetiminin bir an önce radikal kararlar alarak transferler yapıp Trabzonspor’u şampiyon yapmasını bekliyor.

 Usta’da seçim döneminde şampiyonluk sözünü vermiş oldu.

 50. yılda şampiyonluğu oynayacağız ve kazanacağız açıklamasını kampanya sloganı yaptı.

 1967’de kurulan Trabzonspor’un 50. kuruluş yılı 2017 yılına denk geliyor.

 2016-2017 ya da 2017-2018 sezonlarından birinde 50. yılımızı şampiyon olarak kutlayacağız demek istedi Muharrem Başkan.

 Uzun bir zaman değil, sabır deyip kulübe destek olmaya devam.

 Eski yönetim Trabzonspor Kulübü’nün itibarıyla çok oynadı.

 Özellikle eski başkan, gerek kendi camiamızda gerekse futbol sektöründe kavga etmediği, laf demediği, dalaşmadığı kimse kalmadı.

 Sadece, kırdı, döktü, fanatik kesimlere şirin gelecek laflar etmekle, saltanatının ebedi devam edeceğini sandı.

 Neyse top Başkan Muharrem Usta ve ekibinde.

 Sorumlulukları fazla, yükleri çok ağır.

 500 milyon borcu yönetmek ve azaltmak, Trabzonspor’un şanına yakışır duruş sergileyecek takım kurup, hedefe koşmak akşamdan sabaha olacak iş değil.

 Sabır lazım, çok çalışıp mücadele etmek gerekiyor, barış meşalesini önce bordo mavili camiaya sonra da futbol camiasına yakmak gerekiyor.

 Ve en önemlisi de öze dönüş projesini geçmişte olduğu gibi başlatmak ve projenin arkasında kararlılıkla durmak gerekiyor.

Günümüzde yiyeceklerde doğal modası başladı ya, Trabzonspor’da öz değerlere önem vermek ve kendi öz değerleriyle mücadele etmek doğal beslenmek gibi bir şey, geçmişteki başarılar öz değerlerle gelmedi mi?

 Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yok.

 Madem ki Trabzonspor camiası 2015 yılında gerçekleşen 5-6 Aralık genel kuruluna rekor katılım göstererek kulübü çıkmaza sokan eski yönetimi sandığa gömdü ve rekor oyla yeni bir başkan seçti, bunun tadını en kısa zamanda çıkarmaya başlamak lazım.

 Önce öze dönüş hareketi kararlılıkla başlatılmalı, ardından da Başkan Muharrem Usta’nın söz verdiği 50. yıl şampiyonluk coşkusunu camia olarak birlikte yaşamalıyız.

 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR