Salih Çamoğlu

Salih Çamoğlu

Zararı Türkiye görüyor!

Türkiye’nin gündemi, Suriye’de iç savaş başladığı günden buyana çok yoğun.

 Komşu Suriye’de daha ne tür olumsuz gelişmeler yaşanacak, yaşanacak olumsuz gelişmeler ülkemizi nasıl etkileyecek diye yöneticiler bu bölgeye yoğun ilgi gösteriyorlar, baştan beri.

 NATO güçleri Suriye’ye müdahale etmeye başladılar ama DEAŞ terörü ülkeye hakim olmaya başladıktan sonra.

 Suriye lideri Beşer Esad kendi vatandaşları üzerine önce silahlarla, ardından da kimyasal silah kullanarak ölüm kusmaya başladığında, ne yazık ki ne NATO, ne Birleşmiş Milletler ne de müttefiklerimiz Türkiye’nin çağrısına uyarak Suriye’de önlem alınmasına yanaşmadılar.

 Sonradan Türkiye’nin tezlerine itibar ettiler, Türkiye’nin dediğine geldiler ama DEAŞ terörü ülkeyi baştan aşağıya kuşatıp ülkenin çoğu bölgesini kontrolüne aldıktan sonra, müttefik güçler gökten bomba yağdırmaya başladılar DEAŞ üzerine.

 Atılan bombalar DEAŞ’ın mevzilerine düşüp ortak düşmana mı zarar veriyor, yoksa Suriyeli masum siviller mi gökten yağdırılan bombaların hedefi oluyor bu nokta da tam bir muamma.

 Suriye’de masum insanlar öldürülmeye devam ediliyor.

 Son dönemde Suriye’da yaşanan olumsuzluğun bir numaralı sorun noktasına Rusya’nın deli danalar gibi Orta Doğu’ya hakim olma girişi damga vurdu.

 Türkiye angajman kurallarını tüm dünya kamuoyuna açıklamasına rağmen Suriye’de bulunan Rus savaş uçakları Türkiye sınırını ihmal ederek Türkmen soydaşlarımızın üzerine bomba yağdırıyordu.

 Türk savaş uçağı sınır ihlali yapan Rus savaş uçağını düşürmesi üzerine, Rusya lideri Putin elinden oyuncağı alınmış ve çılgına dönmüş çocuklara .benzer tavırlarıyla sırf Türkiye’ye değil, NATO ittifakına da kafa tutmaya başladı.

 Rus lideri Putin Türkiye’ye çeşitli yaptırımlar uygulamakla kalmadı, gözdağı vermeye devam ediyor.

 Ve kendi iç siyasetinde biraz daha güçlü hale gelmek ve uçağının Türk jeti tarafından düşürülmesinin mahcubiyetini giderebilmek için daha çok askeri gücünü dünyanın gözünün önüne dökmekten geri kalmıyor.

 Türkiye savaş çığlıkları atmıyor ama Rusya’ya anında hak ettiği yanıtı vermekten de geri kalmıyor.

 Kaç yıldır aralıksız kendi vatandaşını öldüren Suriye lideri Esad’i daha yolun başında durdurmayı akıl etmeyen dünya ortak güçleri, Suriye’deki karmaşayı fırsat bilerek büyütülen DEAŞ terör örgütünü durdurmak için seferberlik ilan ettiler.

 NATO güçleri Doğu Akdeniz’de toplandı, umarız bu uğraşlar sonuç verir, Suriye yangın yeri olmaktan çıkar ve Türkiye yol almaya devam eder.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR