Salih Çamoğlu

Salih Çamoğlu

Sözde aydınlar

 Türkiye bir haftadır sözde aydınların, Doğu ve Güneydoğu’da süren çatışmalara yönelik barış ve özgürlük açıklamasını tartışıyor.

 Sözde aydınlar dedik de aslında tartışmaya açılmaktan ziyade milyonların tepkisini çeken bir kesim üniversite öğretim üyesinin açıklamasına bildire de denmez, PKK terör örgütüne terör yanlılarından verilen yazılı destek olarak adlandırılırsa daha net açıklanmış olur.

 Sözüm ona aydınlar, Doğu ve Güneydoğu illerinde PKK terörüstlerinin öz yönetim adı altında, şehir ve ilçeleri silah zoruyla basarak, o bölgede yaşayan insanlara baskı ve zulüm yaparak, evlerini işgal etmeleri ve insanları adeta eser almaları, bir kesim üniversite öğretim üyesi tarafından, bölge halkına bu baskı zülüm ve sonra ölümleri devlet güçlerinin yaptığını ifade ederek, devlete karşı isyan bayrağını açıyorlar.

 Çok şükür ki, KTÜ öğretim üyeleri arasından Kandil’deki Karayılan ve adamları gibi düşünen, siyaset kollarındaki eş başkanlar Selahattin Demirtaş ve Fiken Yüksekdağ gibi bu ülkenin dibine dinamit koyan haini çıkmayışıdır.

 Giresun Üniversitesi’nin Azeri kökenli Rektörü Attar’ı kutluyoruz.

 Bu üniversitemizden bir öğretim üyesi katılmıştı kervana, Rektör Aygün Attar o öğretim üyesini üniversiteden uzaklaştırma kararı alarak ona çok güzel bir ders vermiş. Rektör Bayan Attar’ı kutluyoruz.

 Başlangıçta sözde aydın bildirisine bin 100 öğretim üyesinin imza verdiği açıklanmıştı.

 Tepkilerin artması üzerine bazı öğretim üyelerinin imzalarını çektikten sonra sayının kaça düştüğünü doğrusu takip de edemedik.

 Önemli olan sayı değil, işin bu boyutuna kimse takılmıyor.

 PKK terör örgütü silahlarıyla ülkemizin belli bölgesinde şehir ve ilçeleri basıyor, ele geçirdim Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nden kopardım, öz yönetim ilan ettim bundan sonra bu yerleşim alanını ben idare edeceğim diyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti 78 milyon halkının hak ve hukukunu terör örgütünün anladığı dille koruyor. Sözde aydın geçinen karanlık güçler, bildiri yayınlayarak terör örgütünün yaptıklarından terör örgütünü değil, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni sorumlu tutuyor, kendine gel ey devlet diyor.

 Kendilerini devletin korumasına atmışlar, üniversitelerde birer körsü kapmışlar, yüksek maaşlar alıp ceplerine koyuyorlar ama devlete karşı gözlerini adeta kan bürümüş. Otuz beş yıldır bu ülkede kan dökmeye devam eden bölücü terör örgütünü savunacak kadar gözleri dönmüş bunların.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR