Arif Çetin

Arif Çetin

Erkan Cardozo!

Ligin devre arasını Afrika Kupası'na giden oyuncularından yoksun, hazırlık maçı oynamadan ve Erkan Zengin transferi ile geçiren bordo mavililerin ikinci yarıya başlangıcı üç puanla oldu. Savunmasının ve orta sahanın defansif tarafını devşirme oyuncularla kapatmaya çalışan Trabzonspor'da özellikle ikinci kırk beş dakikada sergilenen oyun göz doldurdu.

Kayserispor'dan alınan kaleci Hakan Arıkan, Fatih ve İbrahim'e göre daha bir "kaleci" gibi duruyor. Üç direk arasındaki bu görüntü, başta savunma oyuncuları olmak üzere tüm takıma güven veriyor.

Önde oynayan klasik beşliden savunmaya katlı beklemek zor. Bu işi biraz Mehmet Ekici, biraz da Sefa Yılmaz yaptı. Fatih Atik'in sadece görüntü olarak katkı sağladığı orta sahanın merkezinde Özer'den daha fazla şeyler beklerdik. Ancak Özer'in aklı her daim rakip kalede oldu. Bu nedenle Sivasspor orta sahası her defasında Trabzonspor savunması ile karşı karşıya kaldı.

 

 

Fiziksel olarak hazır olmayan isimler var!

 

Devre arasının sadece Trabzonspor için değil, Türk futbolu için en çok konuşulan ismi Erkan Zengin'in oyunda kaldığı yaklaşık otuz dakikalık süre içerisinde iki asistle oynaması taraftarın olması muhtemel tepkilerini aza indirgedi. Erkan'ın hazır olmadığı nasıl ortada ise,ilerleyen dönemde bordo mavili takıma katkı sağlayacağı da gerçek.

Fiziksel olarak hazır olmayan bir başka oyuncu Cardozo'nun durumu ise bu maç için tolere edilebilir cinstendi. Ancak her zaman böyle olacağı düşünülmemeli. Cardozo ile ilgili bir diğer önemli konu ise, rakip savunmaların hava toplarında çoğunlukla galip gelmeleri. Bu maçta kenarlardan gelen tüm hava toplarını Sivassporlu Da Costa ve Ümit rahatlıkla uzaklaştırdılar. Cardozo'nun kenardan gelen topları beklemek yerine topa gitmesi Trabzonspor'un gol sayısını daha da arttıracaktır. Bunun için de Cardozo'nun fizik olarak hazır olması şart.

Gecenin iyileri arasında Hakan Arıkan, Aykut Demir, Mehmet Ekici, Cardozo ve hazır olmamasına rağmen yaptığı iki asist ile Erkan Zengin'i gösterebiliriz. Verilen ara sonrasında üç puan ile başlamak güzel. Haftaya yine Avni Aker'de K. Erciyes sınavı var. Buradan gelecek üç puan ikinci yarıda farklı rüzgarlar estirebilir.

Orta sahaya takviye şart!

Trabzonspor'un savunmanın merkezi ve orta sahaya direnç verecek savunma yönlü bir yada iki oyuncuya ihtiyacı olduğunu da yeniden hatırlatalım. Takım savunmasına katkı vermeyen Özer Hurmacı ve Mehmet Ekici ikilisini her maçta kullanmak riskli olabilir. Ön bölgede oynaması muhtemel, Erkan, Yusuf, Sefa, Waris, Cardozo ve Yatabare'den takım savunmasına katkı beklemek zaten hayalcilik olur.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR