Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

17 kişi yoktu ama!..

Trabzonspor, 2.devrenin ilk karşılaşmasına çıkmadan takım kadrosunu 32’ye yükselmişti.

Sivas maçına saatler kala, bedava alınan Yunanlı Papadapoulos Çin takımına 285 bin euro

reklam-002.jpg

bedelle satıldı ve gitti. Teşekkürler komşi!..

Medjani, Yatabare ve Constant Afrika kupasında halen koşturuyor.

Kaleci kaptan Onur, Waris, Deniz, Serdar, Belkalem ve yeni transfer Uğur sakat.

Emre, henüz imzalamadı ama Eskişehir’le idmanlara çıkıyor.

3.Kaleci Fatih Öztürk, Mustafa ve Zeki’ye takım aranıyor.

5.Kaleci Uğurcan ve Soner kadroda yok ve Mustafa Akbaş cezalı.

Anlayacağınız dostlar 32 kişilik kadrodan üstteki 17 kişi maç kadrosunda olmayan isimlerdi bu gece..

*

Kaldı mı kadroda 15 kişi, E, ne olacak ?

U-21 den iki yetenek Mertcan ve Oğuzhan Acar çağrıldı Sivas maçı kadrosuna da, Trabzonspor 18 değilse de, zorlayarak 17 kişi stadyuma girdi.

Ne yalan söyleyeyim ben bu gece bu kadar taraftar beklemiyordum stadyuma, beklediğimden fazlası geldi. Mahcup ettiler sağ olsunlar.

90 dakika ve maç sonrası galibiyet kutlaması tablosunu haftalardır özlemiştik.

*

Avni Aker’de perşembe akşamı ücretsiz izlenebilecek olan, kapıların herkese açık olduğu kupada Keçiören maçının ardından, ligde Kayseri Erciyespor karşılaşmasında tribünlerdeki bu sayının  daha da yükseleceğinden eminim.

Ev sahibi oyuna hakim başladı. Kırmızı beyazlı konuk ekip, çiçeği burnunda teknik adamı Sergen ile bi gaz alır mı dedim ama gazı yetmedi.

Sivas tecrübeli isimleri toplamış takıma ama kalede şike tapelerinin önemli ismi, şikeci Korcan , 2 yarıda oyuna giren diğer dava arkadaşı İbrahim Akın var. İmam dan icazet isteyen.

Sivas takımına bak be kimlere kalmış, sizin sonunuz hak ettiğiniz yer olacak Mayıs’da, gelsin şimdi sizi Fenerbahçe kurtarsın bakalım.

*

Cüneyt Çakır ve yardımcıları 3-4 pozisyon haricinde iyi maç yönettiler.

Trabzonspor’da Yusuf’un direkten dönen aşırtma şutu aklımda kaldı. Aynı Yusuf’un ilk yarıda iki kez ceza alanı içerisinde düşmesi yada düşürülmesi, penaltı tartışması getirir mi getirmez mi bir muamma!.. Ama Cüneyt hoca düdüğü çalıp penaltı noktasını gösterse, belki de rakip hiç itiraz etmezdi.

Yalnız gerçek olan bir şey vardı. 20.dakikada kendi ceza alanı içerisinde Mehdi topu elle yönlendirince, Cardozo’nun penaltıdan attığı ilk gole neden oldu. İşte gerçek olan buydu.

Aynı Mehdi , Bosingva’nın defanstaki affedilmez hatasını affetmeyerek, 45. dakikada çıka geldi, kendi hatasını telafi etti ve attığı golle soyunma odasına takımını 1-1’lik skorla uğurladı.

İlk yarıda ev sahibinin kaçırdığı 4 gol pozisyonu ise özellikle aklımda kalanlardı. 

*

İkinci 45 dakikaya daha hakim başlayan Bordo mavililerde günün iyi isimlerinden Mehmet’in serbest atışı rakip kalenin yan direğinde patladı.

Zirve yarışında bende varım kopmadım diyen Trabzonspor, ikinci 45. Dakika içerisinde  Musa’ nın yerine Erkan’ı, Fatih Atik’in yerine Mertcan’ı, Özer’in yerinede Ferhat’ı oyuna soktu.

Son 25 dakika kala oyuna giren yeni transfer Erkan, alkışlar arasında sahaya ayak bastı. Basar basmaz da çok iyi ortaladı, Mehmet’e de  yarım vole vurmak kaldı.

Galibiyet golüydü bu, asist de Erkan’dan gelince çok şık oldu.

Aynı Erkan Zengin, bu seferde Cardozo’ya ara pasıyla dikine bıraktı.  Paraguaylı 3’ledi döndü.

*

Kaleci Onur’un sakatlanmasında sonra ilk kez  tedirgin olmadan 90 dakika tribünde oturdum. Yeni transfer Kaleci Hakan’ın tecrübesi ve kendine olan güveni nefisti.

Unutmadan, satılma niyetinde olan Aykut Demir, bu 90 dakikada takımın en iyisiydi. Adeta beni satmayın,saklayın dedirtti. Öyle de olmalı.

Hatta Mustafa Yumlu ve Zeki’de affedilmeli. Başkan yap bu çocuklara bi ağabeylik.

Sivasspor mu ? onları bu saat ten sonra küme düşmekten Sergen değil, Fenerbahçe bile kurtaramaz. 2011’in hesabını, o çarka girenlerin hepsi ödeyecek.

Yazın bir tarafa.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR