Salih Çamoğlu

Salih Çamoğlu

Defans hataları ve Mustafa Yumlu’ya af

Konya’da oynanan Beşiktaş-Trabzonspor karşılaşması bir gerçeği daha ortaya çıkardı.

Bir çiçekle yaz gelmiyor.

Trabzonspor, Ersun Yanal’ın göreve gelmesinin ardından almış olduğu üç galibiyetle her şey yoluna girildiği sanılıyordu meğer böyle değilmiş.

Trabzonspor takım olamamış.

Bu gidişle takım olması epey zaman alacak.

Beşiktaş karşılaşmasına çıkarken, takım olarak ligde en çok gol atan bordo mavililer, 90 dakika boyunca bırakın gol atamayı, doğru dürüst bir gol pozisyonuna daha giremedi.

Dün gece bordo mavi formayı giyen tüm futbolcularımız nedendir bilinmez Beşiktaşlı rakipleri karşısında adeta ezildiler.

Karşılaşmanın hemen başında defansta yapılan bireysel hatadan kalemize giden gol takımın moralini bozmuş, oynayacağı oyun sistemini olumsuz etkilemiş olabilir.

Sen Trabzonspor’sun, bu takımda oynayan futbolcular borda mavili formanın hakkını vermek için mücadele etmeli, sorumluluğunun ne olduğunu bilmeli.

Skor ne olursa olsun Trabzonsporlu gibi mücadele verip oynamalı.

Sahada formasının hakkını veren futbolcumuz yok gibiydi.

Rakip Beşiktaş’ın attığı üç gül de Trabzonspor takımının yapmış olduğu basit defans hatalarından geldi.

Bu kadar basit defans hatasını amatör takılar bile yapmıyor.

Yıldız olduğunu sandığımız futbolcularımız bile Beşiktaş karşısında ayakta kalamadılar, adeta döküldüler.

Ne Mehmet Ekici, Ne Özer Hurmacı ne de Yusuf Erdoğan, hiçbir yeteneklerini gösteremediler, rakip oyuncular onların oynamasına fırsat vermediler.

Beşiktaş öyle mi?

Karşılaşmaya coşkulu başlayan rakip Beşiktaş, karşılaşmanın hemen başında bulmuş olduğu haybeye golle galip duruma geçti, karşılaşmanın doksan dakikası boyunca atağından da fazlasını kaçırdı, topa hakim oldular ve sahanın tamamını parsellediler.

Trabzonsporlu futbolcular ne iki pas yapabildiler, ne oyun inisiyatifini takım olarak aldıkları zaman oldu, ne rakip orta saha ile baş edebildiler, ne de gol pozisyonu üretebildiler.

Karşılaşmayı ekran başında izleyen bordo mavi taraftarlar doksan dakika adeta işkence çekti.

Çokları da karşılaşmanın ilk yarısını izledikten sonra ya dizi seyretmeye geçti, ya da TV’leri kapatıp mağlubiyetin acısını çıkarmak için başka işlerle uğraşmaya başladı.

Kısacası, hiçbir mazereti olmayan bir karşılaşma ve ağır bir yenilgi oldu.

Ersun Yanal’da böyle bir doksan dakika olacağını sanırım hiç düşünmemişti.

Ancak, dün geceki maçta Trabzonspor defansının yapmış olduğu üç hatayla rakip Beşiktaş’a üç gol sunarken, Trabzon’un yerlinin yerlisi olan Mustafa Yumlu’yu bu takımdan uzaklaştıran anlayışa da yuh olsun demeden duramadım.

Mustafa Yumlu’nun ölüsü bile bu takımda banko oynar.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR