Arif Çetin

Arif Çetin

Kötü oyun, kötü sonuç

Ersun Yanal'lı Trabzonspor, Konya'daki beklentileri büyük maçtan mağlubiyetle ayrıldı.

Bu sonuç hayal kırıklığı yaratmamalı. Ligde bu tür sonuçlar her zaman olacaktır.

Galatasaray ve Gençlerbirliği karşısında alınan üç farklı galibiyetler taraftar neznindeki beklentiyi yüksek tutsa da, Beşiktaş bu ligin kabul üstü takımı. Trabzonspor'dan birçok noktada üstün bir takım.

Beşiktaş orta saha ile kazandı

Futbol orta saha ile kazanılan bir oyun. Son iki lig maçında oyuna hükmeden Trabzonspor orta sahasından eser yoktu. Atiba ve Veli'nin direnç verdiği Beşiktaş orta sahası her yönüyle maçı çevirdi ve hakimiyeti elden bırakmadı. Trabzonspor orta sahası ise hiçbir varlık gösteremedi. Medjani'yi savunmanın önünde bırakıp Sefa, Mehmet, Özer ve Yusuf ile Cardozo'yu beslemeyi düşünen anlayış Beşiktaş karşısında tutmadı.

Rakip takım orta saha direncini yüksek tutarak kazandığı her topu hızlı bir Trabzonspor savunmasının arasına yada arkasına gönderdi. Belkalem, Papadapulos, Musa, Medjani gibi yavaş ve hamle eksikliği olan oyuncuların arasında Beşiktaş'ın hızlı ve hamleli oyuncuları rahatça pozisyon buldu.

Orta sahayı etkisiz hale getiren Beşiktaş, en büyük gol ümidi Cardozo'nun da havadan topla buluşmasını engelleyince Trabzonspor açısından kısır bir doksan dakika oldu. Cardozo'nun bu maçta silik kalmasının en büyük nedeni orta saha yetersizliği idi.

Trabzon'un hâlâ eksiği var

Bu maç gösterdi ki, Trabzonspor'un eksiklikleri var. Ersun Hoca geldikten sonra takımdaki moral motivasyonu üst seviyeye çıkardı. Ancak sezon başından devam eden kadro dengesizliği takım olmayı engelliyor. Onur Kıvrak'ın sakatlığı kaleci eksikliğini gözler önüne seriyor. Bu tür maçlarda takıma direnç katan Onur Kıvrak kurtarışlarını çok aradık. Fatih'in acemiliği, orta sahanın mahkumiyeti, Cardozo' un ön bölgede top tutmaması üç farklı skoru getirdi.

Yazımın başında da dediğim gibi, bu mağlubiyetten gerekli dersleri çıkartıp önümüze bakma zamanı. Futbol böyle bir oyun. İyi oynayan, hak eden kazanıyor. Taraftar da biliyor ki, bu gece Trabzonspor kazanacak bir oyun sergileyemedi ve kaybetti. Hakem Mete Kalkavan, birçok pozisyonda eşit ve adaletli davranmadı. Ama hakem kararları, üç farklı mağlubiyetin bahanesi olamaz. Olmamalı...

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR