Salih Çamoğlu

Salih Çamoğlu

Çelişkiye düşmeyecekler!

 AK Parti’de milletvekili aday adayları için sınavlardan geçme zamanı.

 Her ne kadar, temayül sonuçlarından bir şey çıkmaz, genel merkezde kurulan heyet huzuruna çıkmak çok mühim değil deniyorsa bile, milletvekilliği sürecinde atılan her adımın bir sınav niteliğinde olduğu ve aday adaylarının performansları mutlaka kayda değer olarak kayda geçecek.

 Yarın genel merkezdeki randevuda buluşacak olan AK Parti Trabzon milletvekili aday adayları her zaman ki gibi yine Ekrem Erdem’in tezgahından  geçecekler.

 AK Parti’de konuştuğumuz eski yöneticiler, eski milletvekili aday adayları gibi yenileri de Ekrem Erdem isminin Trabzon teşkilatlarına pek sıcak bakmadığını söylerler ama bu isim iktidarın Trabzon’daki kaderinde belirleyici rol oynamaya devam ediyor.

 Elbette ki, Ekrem Erdem ve ekibinin aday adaylarını alacakları mülakatlardan çıkan sonuç milletvekili aday sıralaması için belirleyici olmayacak, yarınki mülakattan kesin milletvekili listesi çıkmayacak.

 Mülakat sonucu adaylarla ilgili bir veri olarak özlük dosyalarına konulacak.

 AK Parti’de belirleyici olacak isim kesinlikle ve kesinlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olacak.

 AK Parti’nin kurucu ve doğal lideri olan Erdoğan’ın AK Parti ile birlikte yapacağı çok önemli işler, Türkiye için almak istediği önemli mesafeler var.

 Dolayısıyla, Erdoğan, bu aşamada henüz daha bir yılını doldurmayan Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na, AK Parti’yi kurarken tasarlamış olduğu hedeflerinin tümünü teslim etmek ve onun tercihine bırakmaz istemiz.

 Elbette ki, milletvekili listelerinin yapılmasında Davutoğlu’nun da söyleyeceği söz olacak, onun da kontenjanları olacak, onun kontenjanlarını Erdoğan’da karşı çıkmayacak.

 Zaten Başbakan ve Cumhurbaşkanı olarak çok iyi anlaşıyorlar.

 Bugüne kadar çelişkiye düşmediler.

 Milletvekili listeleri hazırlanırken de çelişkiye düşeceklerini sanmıyorum.

 Çünkü, bu seçimde milletvekili listeleri hazırlanırken, Erdoğan ve Davutoğlu’nun üzerinde hassasiyetle duracakları husus, paralel yapıyla bağlantısı olan, bir şekilde paralel cemaatle işbirliği içinde olmuş isimlerin aday adaylık listelerinde ayıklanması olacak.

 İkisi de paralel yapıya karşı dirençli duruyor, birlikte mücadele veriyorlar.

 Dolayısıyla listelerin hazırlanmasında çelişkiye düşmezler, belirleyici Erdoğan olur.

 Anayasayı değiştirecek milletvekili sayısına ulaşmak için oy getirecek ve daha çok milletvekili çıkarmak ve sürpriz isimlere de listelerde yer verileceği için, AK Parti milletvekili listelerinde sürprizlere de hazırlıkla olmaları lazım.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR