Erol Önsel

Erol Önsel

Yol kazası (mı)?

Türkiye Basketbol Ligi’nin 21. haftasında oynanan karşılaşmada Trabzonspor Medicalpark,  gösterdiği çıkışa Royal Halı Gaziantep maçıyla ara verdi. Sahada rakibini son derece iyi analiz etmiş bir Antep takımı gördük. Çok tecrübeli bir coacha sahip olmaları, Trabzonspor Medicalpark’ın sürklase etmelerinin birinci sebebiydi. Trabzonspor Medicalpark, boyalı alanı savunup, dışarıyı riske eden bir savunma anlayışı belirliyor. Bunu çözen Royal Halı Gaziantep, doğru bir saha yerleşimiyle 4 dışarda oynayan ve dış atış yüzdesi yüksek oyuncularla, doğru bir yerleşimle, topu mümkün olduğunca çabuk çevirip, en müsait oyuncunun eline getirerek doğru atışlar buldu. Böylece ilk periyodu 7/6, ikinci periyodu da, 15/10 luk bir üç sayı yüzdesiyle rakibinin savunma direncini kırdı. Zaten ilk yarı bittiğinde maç da bitmişti. Bir an önce bitirip gitmek için formalite bir ikinci yarı oynandı. Zira ilk yarı bittiğinde Royal Halı Gaziantep, soyunma odasına 25 sayılık bir farkla, 27-52 lik bir skorla girdi.

Yukarıda da belirttiğim gibi rakibin, Trabzonspor Medicalpark’ı son derece iyi analiz etmesi  ve takımımızın son haftalardaki en etkili oyuncuları Hardy ve Stıpanovic’e yaptığı etkili savunma sonucu,  hücum etkinliğini azaltarak skor gücünün azalmasına sebep oldu. Özelikle ilk yarıda rakibin savunma sertliği o kadar yüksekti ki 14’e 9’luk  bir faul istatistiği ortaya çıktı.  Sean Marshall, Hardy’nin etkisiz kaldığı karşılaşmada, 19 sayıyla takımının en etkili oyuncusu oldu. Fakat ortaya şöyle bir sonuç çıktı ki, Trabzonspor Medicalpark doğru analiz edildiğinde, rakipler dış atışlarda yüksek yüzdeyle oynarsa,  sert ve etkili savunma yaparsa takımımızın işi hiç de kolay olmayacak. Özelikle Avrupa Kupası ve ligdeki maç trafiği nedeniyle bu yoğun tempoyu kaldırabilmek de son derece güç gibi görünüyor.

Umalım ki Medicalpark Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı, sayın Muharrem Usta’nın attığı twitte belirttiği gibi bu mağlubiyet bir yol kazası olsun.  Çünkü böylesi yenilgilerin devamı halinde, galibiyet sayılarının birbirine bu kadar yakın olduğu bir ligde,  play-off hayalleri kurarken, hedefin hayal olması kaçınılmaz bir durum haline gelir.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR