Osman Kanber

Osman Kanber

Transfer Sepeti

Yeni bir sezona yepyeni bir takımla başlıyoruz.
Belki de kuruluşundan bu yana bu denli kadrosunu değiştirdiği başka bir sezon yoktur.

2015-2016 sezonuna 6-0 ‘lık Kasımpaşa mağlubiyeti ile veda eden Trabzonspor yeni sezona da yine Kasımpaşa maçı ile başlayacak.
Rakip aynı ama bu defa Trabzonspor çok farklı.

Ersun Yanal, Sadi Tekelioğlu’nun 11’inin tamamını değiştirerek lige başlıyor.
Bordo-Mavililer son Bursaspor maçına Onur, Zeki, Uğur, Durica, Ibanez, Yusuf Erdoğan, Onazi, Okay, Castillo, Bero ve Muhammed Demir onbiri ile çıktı, ligde de Mehmet Ekici’nin katılması ile bu kadro oynayacaktır.
Bu yeni 11' de geçen sezona veda eden kadrodan sadece Okay Yokuşlu forma giydi.

Trabzonspor yedi yeni yabancı oyuncu transfer etti. Belki iki oyuncu daha gelecek. Zeki Yavru, Mustafa Akbaş, Uğur Demirok ve Dame’n doye geçen sezonu başka takılarda geçirdi. Güray ve Muhammet Demir geçen sezon devre arasında geldiler ancak çoğunlukla sakatlık nedeniyle kadroda olamadılar. Mehmet Ekici ve Aytaç Kara da geçen sezon önemli sakatlıklar yaşadılar.
Bu sezon neredeyse bütün kadro için yeni bir başlangıç.

Trabzonspor yönetimi bu yeniden yapılanmayı yapmak zorundaydı.
Biz de ümitle bu yeni yapılanmanın olumlu sonuçlanmasını bekliyoruz.

Trabzon kamuoyu uzun süre transferde etkin olan Nevzat Aydın ve onun kurduğu scout ekibini tartıştı. Çoğu gazeteci scout ekibinin seçimini eleştirdi.
Ümit ediyoruz ki scout ekibi iyi çalışmıştır ve Nevzat Aydın yemek sepetindeki başarısını transfer sepetinde de gösterir; Yoksa Trabzonspor’u çok zor günler bekler.

Sıfırdan bir takım yapmak kolay değildir ve büyük de risk taşır.

Oyuncular doğru tespit edilse bile birbirinden farklı ülkelerden, farklı takımlardan, farklı oyun sistemlerinden gelen oyuncuların uyumu zor olacaktır.

Üstelik Bursaspor maçı gösterdi ki TFF ve hakemlerin Trabzonspor’a karşı tavırları da devam ediyor.

Bütün bu olumsuzluklara rağmen önümüze umutla bakmalıyız.

Sevgili Trabzonspor taraftarı;
Yönetimin uygulamaları, Teknik kadronun çalışmaları ve futbolcuların performansları hakkında farklı düşünebiliriz. Futbolun güzelliği de aslında zaten burada, bu farklı görüşleri tartışmasını yapmayı başarabilmekte.

Hepimiz Muharrem Usta'yı, Nevzat Aydın'ı, Ersun Yanal'ı, Ekici'yi, Yusuf'u, Akbaş'ı Zeki'yi, Yumlu'yu, Onur'u veya diğerlerini sevmek ya da beğenmek zorunda değiliz; Ama hepimiz Trabzonspor'u sevmek ve destek olmak zorundayız.

Unutmayın ki;
Bizi bir araya getiren futbol adına aynı görüşleri savunmamız değil, aynı renklere olan aşkımızdır.
Her hal ve şartta TRABZONSPOR İÇİN TEK YÜREK olamazsak asla başaramayız.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR