Tamer Atasoy

Tamer Atasoy

Trabzonspor'un AEK Atina maçı ve gerçekler!

Trabzonspor yeni sezon öncesi en ciddi sınavını AEK Atina'ya karşı verdi. Önceki maçlara oranla, AEK Atina maçı daha zor bir maçtı. Birçok şeyi konuşmak adına da daha belirleyici bir maç oldu.

Maçtan sonra Bjelica, rakibin fizik olarak daha hazır olduğuna dikkat çekti. Bence Trabzonspor'un sahadaki tek olumlu yanı fizik ve kondisyon açıdan geçtiğimiz sezonlara oranla daha iyi olmasıydı. Onun dışında olumlu konuşulabilecek çok da detay yok.

Benkovic ve Denswil ikilisi savunmada tek hamleli oyuncular. Trabzonspor gibi önde oynamaya çalışan ve oyuna hükmetmeye çalışan takımlar adına pek de ideal ikili değiller. Fernandez'i sakatlığından ötürü henüz net anlamda gözlemleyemedik ancak şu haliyle, Denswil ve Benkovic kesinlikle ideal stoper ikilisi değil. Oraya daha çabuk, kademelere girebilen bir stoper takviyesi şart gibi görünüyor.

Trabzonspor'un stoper hattı gibi orta alanda da ciddi sorunları var. Belki isim isim baktığımızda Bakasetas, Abdülkadir Ömür ve Kourbelis değerli futbolcular olsa da, o bölgede oyunu çekip çevirebilecek kaliteli bir 8 numara ihtiyacı çok açık şekilde ortada. Trabzonspor henüz Hamsik'ten boşalan bölgeyi doldurmadı. Bakasetas, Abdülkadir Ömür ve Kourbelis 8 numara orijinli oyuncular değil. O bölgeye mutlaka bir transfer şart. Bu transferin de takıma kalite katacak düzeyde olması gerek. Benzer seviyedeki oyuncuların sayısını artırarak takımın seviyesini yukarı çekemezsiniz. Kaliteli oyuncular, aynı zamanda çevresindeki oyuncuları da seviye olarak yukarı çeker. Trabzonspor'a bu doğrultuda birkaç transfer gerekli.

Santrfor bölgesine gelince, Gomez tarz olarak ileride tek santrfor oynayacak bir oyuncu değil. Belli bir klası var ancak enerjisi hem rakiplerle boğuşmaya hem de aynı anda gol yükünü çekmeye yetecek bir santrfor değil. O bölgeye daha hareketli, savunma arkası koşuları olan yıpratıcı bir santrfor takviyesi yapılması fayda getirecektir.

Antalyaspor maçı kazanılsa dahi, Trabzonspor'un bahsettiğimiz eksikleri gidermesi şart. Aksi takdirde uzun lig maratonunda bu eksikler kendisini fersah fersah hissettirecek. AEK Atina maçı bu yönüyle bize fazlasıyla ipuçları verdi.

YAZIYA YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.