Tamer Atasoy

Tamer Atasoy

Trabzonspor'da Umut Bozok ve Umut Güneş nerede?

Trabzonspor, hem Umut Bozok hem de Umut Güneş için ciddi paralar ödemesine karşın şu ana kadar bu oyunculardan beklenen katkıyı alamadı.

Umut Bozok, Süper Lig'de gol krallığı apoletini takmış bir oyuncu. Trabzonspor, döviz kurunu göz önüne alınca Umut Bozok için 2 milyon Euro gibi ciddi bir bonservis bedeli ödedi. Son 6 maçta süre dahi almadı. Sorun Umut Bozok'un formsuzluğu mu, yoksa farklı bir durum mu var?

Umut Bozok gibi Umut Güneş de ciddi bir bonservis bedeliyle transfer edildi. Alanyaspor'a transferin son anlarında 2.3 milyon Euro bonservis bedeli ödenerek kadroya katıldı.

Trabzonspor'da 8 numaranın mumla arandığı ortamda Umut Güneş, 10. haftası geride kalmış ligde tek bir dakika dahi almış değil. Şu ana kadar neden süre alamadı? Kısa vadede fayda alınamayacaksa, neden böyle yüksek meblağ gözden çıkarılarak son anda transfer edildi? Bunlar cevaplanması gereken sorular.

Umut Güneş, yaşı itibariyle gelişime açık. Zamanla mesafe alıp katkı da sağlayabilecek bir oyuncu. Ancak 8 numara ihtiyacını doğrudan karşılayacak bir oyuncu olmayan ortamda, o bölgeye alternatif bir oyuncu gibi düşünülerek alındığına inanmak güç.

Elde 8 numarada doğrudan oynayacak oyuncu olmayan ortamda, 2.3 milyon Euro karşılığında alınan 8 numara kulübede oturuyor. Bu durum, açık bir planlama hatası.

Trabzonspor'da Başkan Ertuğrul Doğan ve yönetiminin, ekonomik anlamda kulübün kasasını rahatlatmak için yaptığı hamleler ortada. Ancak bu hamleleri taçlandıracak olan, doğru transfer politikası ve saha sonuçları. Futbolda saha sonuçları yolunda değilken, taraftar işin ekonomik boyunu aklına dahi getirmez. O yüzden, Trabzonspor yönetiminin bu sezonki transfer döneminden çıkarması gereken dersler ve sezon arasında çok daha akılcı bir transfer politikasına ihtiyacı var.

YAZIYA YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum