Tamer Atasoy

Tamer Atasoy

Trabzonspor'da 1 haftada ne değişti?

Trabzonspor, Gaziantep FK karşısında hem skor olarak hem de oyun olarak kazandı. Kayserispor maçında pek iyi görüntü vermeyen takım, Gaziantep FK maçında çok farklı bir görüntü verdi. Geceyle gündüz kadar farklı iki maçı geride bıraktık.

Abdullah Hoca, genellikle tercih ettiği Baniya-Denswil ikilisini bozup, maça Mendy'i stoperde oynatarak başladı. Baniya'nın oyunu geriden kurma noktasındaki performansının, Abdullah Hoca tarafından pek de yeterli bulunmadığı aşikar. Mendy özellikle maçın ilk bölümünde hava toplarını verse de oyunun genelinde Abdullah Avcı'nın beklentilerini karşılayacak kadar iyi bir performans gösterdi. Fakat bu maç özelindeki performansıyla stoperde kalıcı bir çözüm olacağını söylemek fazla iyimser bir yaklaşım olur.

ts-antep-6.webp

Maçın ilk 20 dakikalık bölümünde, iki takım da birbirine oyun olarak üstünlük kuramadı. 20-25. dakikadan sonra Trabzonspor oyun üstünlüğünü ele geçirdi, üst üste fırsatlar da buldu. Kimisi kötü final pasları, kimisi ise Nita'nın olağanüstü işleriyle gole dönüşmedi.

Trabzonspor ikinci yarıya da iştahlı ve oyun üstünlüğünü kabul ettirerek başladı. Trezeguet'in 48. dakikadaki golünün takıma sağladığı öz güven ile birlikte, Trabzonspor çok daha iyi bir oyun oynamaya başladı. 59'da Bakasetas, 74'te Trezeguet'in golleri ile fark 3'e çıktı. Son 10 dakikalık dilimi bir kenara koyarsak, Trabzonspor 25 ile 80. dakikalar arasında çok baskın, oyununu kabul ettiren ve üretken bir takım görüntüsü verdi.

ts-antep-5.webp

Onuachu belki 2-3 gol atabileceği maçı golsüz tamamlasa da, bunda Florin Nita'nın da payı az değildi. Maç özelinde Edin Visca, performansına parantez açılması gereken isimlerin başında geliyor. Çok iyi mücadele etti ancak farkını oyun aklı ile sahaya koydu. Doğru koşular, doğru pozisyon alma, kanattan oyun kurma... Kusursuz bir performans gösterdi.

Trabzonspor'un Kayserispor maçına bakınca, 1 haftada ne değişti diye düşünebiliriz. Trabzonspor'un belli seviyede bir kalitesi var ancak henüz oyununu tam anlamıyla oturtamamış takımların, hafta hafta böyle aşırı farklı oyunlar oynaması mümkün olabiliyor. Geçtiğimiz hafta Trabzonspor'un Kayserispor maçında kaybetmesinden ziyade, oynadığı oyun daha problemliydi. Trabzonspor, kaybettiği maçlarda dahi Gaziantep FK maçındaki oyununu kısmen oynayamaya başladığında, taşları yavaş yavaş yerine oturtuyor diyebileceğiz.

Her şeye rağmen, Gaziantep FK maçında çok iyi bir görüntü verilmesi, Kayserispor maçı ve önceki maçlardaki zaafları unutturmamalı. Trabzonspor; hala eksikleri olan, bunların bir kısmını çalışarak, bir kısmını ise transfer ile çözmesi gereken bir takım konumunda. Bunları göz ardı etmeden, sezon arasına kadar maksimum puanları toplayıp, daha keyifli bir takım izletmek adına takıma birkaç kaliteli dokunuş yapılmalı.

YAZIYA YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum