Tamer Atasoy

Tamer Atasoy

Trabzon futbolu bir ileri bir geri!

2022-2023 sezonun bitmesiyle birlikte Ofspor ve Yomraspor, 3. Lig'e veda etti.

Ofspor ve Yomraspor'un 3. Lig'e veda etmesiyle birlikte Trabzon'u yeni sezonda profesyonel liglerde temsil edecek takım sayısı 2 takım azalmış oldu.

Trabzon'u yeni sezonda profesyonel seviyede Trabzonspor, 1461 Trabzon ve Sebat Gençlikspor temsil edecek.

Yomraspor ve Ofspor'un neden küme düştüğünü iyi irdelemek gerek. Her iki takım da maddi açıdan sorunlar yaşadı. Küme düşmelerinde de ana etkenlerden birisi bu.

3. Lig seviyesinde kümede kalmak bir Trabzon takımı için aman aman zor olmamalı. Şehrin bu kadar değerli iş insanları varken, bu takımların 3. Lig seviyesinde maddi olarak sorun yaşaması şehir adına pek de hoş değil.

Ofspor ve Yomraspor gibi ilçe takımlarının profesyonel seviyede mücadele etmesi, hem kendileri açısından kıymetli hem de Trabzonspor açısından önemliydi.

Trabzonlu ve Trabzonsporlu iş insanlarının ilçe takımlarını desteklemesi kadar, Trabzonspor'un da bu takımlara kol kanat germesi ve gerek futbolcu gerekse farklı alanlarda destek sağlaması gerekir.

Trabzonspor, ilçe takımlarına yeterli desteği sağladığı takdirde günün sonunda mutlaka kazançlı çıkan taraf olacaktır. Çünkü profesyonel liglerdeki Trabzon takımlarının sayısı ne kadar artarsa, şehrin futbolcu ağı da o kadar genişlemiş olur.

YAZIYA YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.