Tamer Atasoy

Tamer Atasoy

Stefan Kuntz, Abdülkadir Ömür, forma adaleti...

Türkiye'nin, Ermenistan ve Japonya ile oynayacağı maçlarının aday kadrosunda Abdülkadir Ömür'ün yer almaması tartışma konusu olmuştu.

Kuntz'un, Ermenistan maçı sonrası Abdülkadir Ömür için, "Trabzonspor'un Antalyaspor ve Galatasaray maçlarını tribünden takip ettim. Abdülkadir Ömür'ün o maçlardaki performansının şu anki oynayan oyuncularımızdan daha iyi olduğunu düşünmüyorum" şeklinde yaptığı açıklama tartışmayı daha da harladı.

Esasında Abdülkadir Ömür'ün Milli Takım'da neden olmadığı tartışması, Abdülkadir'in aman aman bir performans sergilediğinden kaynaklı değil. Kuntz'un, neredeyse takımlarında hiç oynamayan çok sayıdaki oyuncuyu kadroya alması bu tartışmayı artıran sebeplerden biri.

İlave olarak; Abdülkadir Ömür, sezon başı Slovenya'da yaptığı açıklamada Kuntz ile bir takım problemler yaşadığını açık açık söylemişti.

Kuntz, elbette Abdülkadir Ömür'ün maç performanslarını beğenmeyip kadroya almama hakkına sahip. Ancak kriter maç performansları ise, Milli Takım kadrosunda neredeyse takımlarında hiç süre almayan oyuncuların hangi kriterle orada olduklarını sorgulamak gerekir. Bu oyuncular Avrupa'da çok çok iyi takımlarda oynasa, oynamadıkları dönemde bile çağrılmaları elbette şaşılacak bir olay olmaz. Fakat takımlarında oynamadığı halde Milli Takım'a alınan oyunculara bakınca, öylesi büyük kulüplerde olmadıklarını görüyoruz.

Meseleye daha farklı bakarsak; Abdülkadir Ömür bugün Fenerbahçe ve Galatasaray'da olsa Milli Takıma çağrılma eşiği Trabzonspor'daki ile aynı mı olurdu? Ya da bugün bahsettiğimiz takımlarda süre alamayan ve Milli Takım'a alınan oyuncular Trabzonspor'da olsa, Milli Takıma çağrılma eşikleri Galatasaray ve Fenerbahçe'deki kadar kolay mı olurdu?

Bahsettiğimiz meseleler tartışma konuları. Üzerine çok şey söylenir ancak Abdülkadir Ömür'ün yapması gereken de "Neden Milli Takım'da yokum" diye hayıflanmak olmamalı.

Abdülkadir Ömür, Trabzonspor formasıyla öyle performanslar göstermeli ki; Kuntz'u, kendisini Milli Takıma çağırmaya mecbur bırakmalı. Abdülkadir Ömür'ün sorumluluğu tam olarak bu.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
21 Yorum
SON YAZILAR