Tamer Atasoy

Tamer Atasoy

Şenol Güneş'e gösterilen tepkilerin ardındaki gerçeklik: Sevgi

Trabzonspor'un Beşiktaş'ı 3-0 mağlup ettiği mücadelede galibiyet kadar Şenol Güneş aleyhindeki tezahüratlarda konuşuldu.

Peki, Şenol Güneş'e olan tepkilerin sebebi neydi?

Öncelikle şunu iyi tespit etmek gerek: Şenol Güneş, Trabzonspor tarihinde önemli bir yer edinmiş; futbolculuğu ve teknik adamlığında birçok başarının parçası olmuştur. Kabul edilse de edilmese de Trabzonspor'un tarihine geçmiş sembol isimlerden biridir.

Bugün Trabzonspor taraftarının çok sevdiği birçok isim de zamanında İstanbul takımlarında görevler aldı. Bunların en başında da Özkan Sümer geliyor. Elbette gönül ister ki, kulüp tarihinde yer edinmiş isimler Trabzonspor dışında görev yapmasın.

Bugünkü taraftar profili ve sosyal medya ortamı geçmişte de olsa, bugün efsane olarak anılan birçok isim o dönemlerde de benzer tepkilere maruz kalabilirdi.

Ancak gösterilen tepkilerinin sebeplerini de anlamak gerek. Trabzonspor taraftarının tepkisi, bir sevginin sonucudur. Taraftar, kulübüyle özdeşlemiş isimleri başka takımlara yakıştıramaz. Bu nedenle Trabzonspor taraftarının gösterdiği tepkileri anlamak gerek.

Taraftar psikolojisi başkadır, her zaman gerçekçi değildir ve anlıktır. Futbolun ve tutkunun doğallığı da tam olarak buradan geliyor.

Şenol Güneş yarın Trabzonspor'da görev alsa, bugün tepki gösterenlerin birçoğu belki de hocaya toz kondurmayacak. Taraf olmak, taraftar olmak tam da böyle bir duygu.

Şenol Hoca da farkındadır ki, tepkilerin sebebi kendisine olan sevgi ve başka takımlara yakıştırılamamasından ötürü.

Bu tepkilere bir de olumlu yönden bakmak gerek. Trabzonspor taraftarı, Şenol Güneş'i hala dert ediyor. Umursamaz ve vazgeçmiş bir tavır yerine, içinde sevgi barındıran tepkiler çok daha makbuldür.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum