Tamer Atasoy

Tamer Atasoy

Sadece bir galibiyet ve 3 puan!

Trabzonspor sezona istediği gibi başlayamamış, Rizespor yenilgisi ve Bjelica'nın açıklamaları ile çalkantılı bir haftayı geride bırakmıştı.

Kasımpaşa karşısında alınan galibiyet biraz olsun taraftarlara ve camiaya nefes alırdı. Ancak bu galibiyet tek başına bir şey ifade etmiyor.

Sezonun ilk maçında Antalyaspor'a karşı alınan galibiyet sonrası ne konuştuysak bugün için de aynı şeyler geçerli.

Trabzonspor'un hala eksikleri var. Hem oyun olarak hem de transfer olarak giderilmesi gereken ciddi eksikler var.

Evet, Kasımpaşa maçını kazanmak önemliydi ancak 5-1'lik sonuç aldatmamalı. Maçı izlemeyen bir kişi, Trabzonspor'un dolu dolu oynadığını düşünebilir. Ancak Kasımpaşa, Trabzonspor'dan neredeyse 3 kat daha fazla şut imkanı buldu.

Trabzonspor açısından fark yaratan olay, Kasımpaşa'dan daha kaliteli ayaklara sahip olmasıydı. Ancak mevcut kalite, Trabzonspor'un hedefleri için henüz yeterli değil.

Trabzonspor bir yandan eksiklerini gidermeye çalışırken bir yandan da oyununu daha derli toplu hale getirmeye odaklanmalı. Henüz "Trabzonspor'un oyun tarzı şu" diyeceğimiz bir uyum oluşmuş değil.

Takımın 6 ve 8 numara, santrfor, kanat ve bir bek alternatifi ihtiyacı ortada. Şüphesiz yönetim de bu eksikleri gidermeye çalışıyor. Görünen o ki, aşağı yukarı bu bölgelere transferler yapılacak.

Trabzonspor'un bir oyun anlayışı kazanabilmesi için, transfere ve ideal 11'ini bulmaya ihtiyacı var. Bu bir süreç. Transferler gelse bile ideal 11'in ortaya çıkması, oyunun oturması belli zaman alacak. Bu süreci sağ salim atlatabilmek için de kilit nokta, kısa vadedeki maçlardan en iyi neticeleri alabilmek. Skorlar açısından bu süreç ne kadar sağlıklı geçerse, Trabzonspor'un sezonun geri kalanında önü o kadar açık alır.

Önümüzdeki 3-4 maçlık dilimde alınacak sonuçlar bu galibiyetin bir anlam ifade edip etmeyeceğini belirleyecek. Aksi takdirde, kısa vadede alınacak kötü sonuçlar, Rizespor maçı sonrası ortaya çıkan tabloyla yine bizi karşı karşıya bırakabilir. Bu nedenle, Trabzonspor'un bir yandan transfer yapmaya ve ideal 11'ini bulmaya çalıştığı ortamda, en büyük kurtarıcısı alınacak iyi sonuçlar olacak.

YAZIYA YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum