Tamer Atasoy

Tamer Atasoy

Trabzon Şehir Hastanesi'nin akıbeti

Trabzon'da Şehir Hastanesi inşaatı devam ediyor. Bittiğinde hem şehir hem de bölge açısından önemli bir kazanım olacak. Ancak hastanenin inşa süreci, beklendiği gibi pek de kolay olmuyor.

280 bin metrekarelik alanda; 900 yataklı; modern imkanlarla donatılmış ve Karadeniz Bölgesi'nin de en önemli sağlık noktalarından biri olacağı ifade edilmişti. Elbette bu yönüyle tamamlandığında şehre önemli şeyler katacak.

Dolgu alanına yapılan bir yapı olduğu için, daha fazla maliyet ve daha fazla zaman gerektiren bir inşaat süreci söz konusuydu. Nitekim öyle de oluyor.

Daha önce Şubat 2025'te tamamlanacağı ifade edilmişti. Son dönemlerde 2025 yılının sonu işaret edildi. Yani yaklaşık 1 yıl daha öte bir tarihe sarkmış gibi görünüyor.

ehir-hastanesinin-akibeti-1.webp

Hastanenin tamamlanma sürecinin ileri bir tarihe kalma nedeni ekonomik mi, bu konuya dair bir açıklama yok ancak muhtemeldir. Burada yetkililerin, karşılaşan sorunları açık şekilde anlatması halk nezdinde daha ikna edici olacaktır. Hastane süreci neden uzuyor, bunları yetkililerden duymak, çeşitli dedikoduların da önünü kesmek anlamına geliyor.

Keza, hastanenin inşaat süreci tam anlamıyla bittiğinde, teknik açıdan donatılması ve kullanılacak hale gelmesi ne kadar süre alacak, bunları da konuşmak ve anlatmak gerek.

Bir de ele alınması gereken konu; halihazırda zaten o bölgede trafik yoğunluğu yaşanıyor. Güney Çevre Yolu ve hafif raylı sistem tamamlanmadan, bu hastanenin hizmete girmesi, nasıl bir trafik yükünü beraberinde getirecek? Karşılaşacak muhtemel sorunlara dair çözümler var mı? Bu tür konular da konuşulmalı ve tartışılmalı.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum