Tamer Atasoy

Tamer Atasoy

Ortahisar'da seçim yarışında işler bu kez karışık! Ergin Aydın, Ahmet Kaya ve diğer adaylar...

Trabzon'da yaklaşan yerel seçim öncesi Ortahisar, en hareketli ilçelerden biri.

Trabzon'un en büyük ilçesi konumunda olan Ortahisar'da kıyasıya bir seçim yarışı var.

AK Parti, mevcut Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'i Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterirken, Ortahisar adayını Ergin Aydın olarak belirlemişti.

Ortahisar'da yola çıkan ilk isim ise CHP 27. dönem Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya olmuştu. Kaya, AK Parti'de henüz Ortahisar adayının belirlenmediği süreçte sahaya inmiş ve çalışmalarını rakiplerine göre daha erken başlatmıştı.

Ahmet Kaya'nın, neden Büyükşehir değil de Ortahisar'dan yana aday olma eğilimi gösterdiği merak edilmişti. Kağıt üstünde Ortahisar, CHP'nin Büyükşehir Belediyesi'ne göre kazanma ihtimali daha yüksek olan bir yer. Burada da işler kolay değil ancak Büyükşehir kadar da zor değil.

Ahmet Kaya şüphesiz CHP'nin Ortahisar'da çıkarabileceği en güçlü adaydı. Karşısında da AK Parti'nin kuruluş sürecinden bu yana içinde yer alan, 2001 yılında partinin Trabzon'daki merkez ilçe kurucuları arasında yer almış ve sonrasında da çeşitli görevlerde bulunmuş deneyimli bir siyasetçi var.

2019'da yılında yapılan yerel seçimde Ortahisar'da AK Parti ile CHP arasında yüzde 25'lik bir fark vardı. Ancak bu seçim, 2019'daki kadar büyük farkların oluşabileceği bir seçim değil. Bunu sahada net şekilde gözlemleyebiliyoruz.

Ortahisar'da Saadet Partisi, Yeniden Refah ve İYİ Parti de kendi adaylarıyla seçime giriyor. Saadet Partisi'nin adayı, Trabzon'da partisinin etkili isimlerinden olan Ümit Çebi. Yeniden Refah Partisi ise Ortahisar'da tercihini İbrahim Kılıçarslan'dan yana kullandı.

İYİ Parti'de ise Ortahisar'da sancılı bir süreç yaşandı. Önce Ayhan Pala'nın adaylığı açıklandı. Pala'nın "Ortahisar için ittifak" çağrısında bulunması, partinin il yönetiminde karşılık bulmadığı gibi adaylıktan alınmasına da neden oldu. İYİ Parti, Pala'nın adaylığını çekti, ardından da Veysel Kurtoğlu'nu aday gösterdi.

Ortahisar hem nüfusu hem de imkanları dolayısıyla siyasi partilerin en güçlü adaylarını sahaya sürdüğü bir ilçe oldu. Böyle olunca da seçim yarışı çok daha keyifli hale geldi. Bakalım bu yarışta ipi göğüsleyen kim olacak...

YAZIYA YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.