Tamer Atasoy

Tamer Atasoy

Trabzon Büyükşehir'de muhalefetin şansı ne?

Yerel seçimler için geri sayıma geçilmiş durumda. Siyasi partiler artık adaylarını açıklıyor ve adaylar da sahaya inerek yavaş yavaş çalışmalarına başladı.

AK Parti'de mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'nun yeniden aday gösterilip gösterilmeyeceği merak ediliyor. Yapılan temayül yoklaması süreci ve gözlemler ibrenin yeniden Murat Zorluoğlu'nun aday olması yönünde görünüyor.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi özelinde şu ana kadar İyi Parti dışında adayını açıklayan siyasi parti olmadı. İyi Parti, Muhammet Erkan'ı aday olarak gösterildi. CHP'de ise aday belirleme süreci devam ediyor.

Peki, muhalefetin Trabzon Büyükşehir Belediyesi özelinde şansı ne?

Trabzon'da AK Parti son 3 yerel seçimde ipi göğüsleyen taraf oldu. Son olarak CHP, 2004 yılında Volkan Canalioğlu ile belediyeyi almıştı. 2009, 2014, 2019'da ise AK Parti seçimi kazanan taraf oldu.

Hem son genel seçim hem de 2019 yılında yapılan yerel seçimi göz önüne alınca, muhalefetin Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nde kazanma ihtimali düşük görünüyor. Ahmet Kaya'nın da Büyükşehir yerine Ortahisar'dan aday olmayı tercih etmesi, bunu teyit eder nitelikte.

Muhalefet partilerinin; Trabzon'da seçimi kazanabilmesi adına parti oyunun üstüne çıkacak, özgül ağırlığı olan siyaset geçmişi olan isimlere ihtiyacı var. Trabzon özelinde bu aday bulunabilir mi? Çok zor görünüyor.

Şu anda CHP'nin Trabzon adayını açıklamakta geç kaldığın söylemek bile yanlış olmaz. AK Parti ile aradaki makas farkı belli. Özgül ağırlığı olan, partinin oyuna oy katabilecek bir profilde aday belirlenmeli ve çoktan saha çalışmaları başlamalıydı. Aksi takdirde o makası kapatmak çok zor olacaktı, belki de oldu bile.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR