Salih Çamoğlu

Salih Çamoğlu

Vekilim de Yerden Yere Vur!

7 Haziran genel seçim tarihi yaklaşırken, siyasi partiler milletvekili aday belirleme yöntemlerini devreye sokuyorlar.

 AK Parti Trabzon’da temayül yoklaması yaptı.

 Cumhuriyet Halk Partisi geniş kapsamlı önseçime hazırlanırken, genel merkezin Volkan Canalioğlu’nu birinci sıraya kontenjan dayatması teşkilatlarda isyana yol açtı.

 Belli ki, CHP önseçimden vazgeçti, Canalioğlu’nu yakın isimlerden liste oluşturup seçime girecek.

 MHP’de aday adayları henüz ortaya çıkmış değil.

 Aday adayları 12-18 mart tarihleri arasında müracaatlarını genel merkeze yapacak, Trabzon teşkilatına aday adaylarının isimleri genel merkezden gelecek.

 Gönül istiyor ki, genel seçimlere gidilirken tüm siyasi partiler aday belirleme yöntemlerini şeffaf bir şekilde yapsınlar, vatandaşlar da bu sürece siyasi eğilimleri gereğince katkı versinler.

 Milletin vekilleri belirlenirken millet sırf sandığa gidip onaylanan konumunda olmasın.

 Tüm halk katmanları da bizim gibi düşünüyor, her seferinde insanlar kimi milletvekili seçeceğini bilmiyor, merkez siyaset de seçimi süreçlerini vatandaşların önüne getirmekten imtina ediyor.

 Aday adayı olarak ortaya çıkan isimlere baktığımızda, hepsi de birbirinden değerli, yüksek eğitimlerden geçmiş, ihtisas yapmış insanlar, hepsi de çalışma hayatında rüştünü ispat etmişler.

 Bu özelliklerinden ötürü aday adaylarından hiçbirine diyecek sözümüz yok.

 Vatandaş da aday adayları hususunda bizim gibi düşünüyor.

 Fakat işin özünde milletvekili seçildikten sonra Ankara’nın zor çarkından Trabzon’a hizmet koparmak olunca, insanlar ister istemez seçici oluyor, milletvekili adaylarının tariflerini yapmaya başlıyor.

 Milletvekili kim seçilirse seçilsin önce Trabzon’u dört dörtlük temsil etmesi, ardından da şehrin gereksinimi olan yatırım projelerini ilgili mercilerden koparabilmesi için, politik gücü kendisinde bulması lazım.

 Kim milletvekili seçilirse seçilsin, eşine dostuna, siyasette yakın olduğu isimlere iş görür, işe adam yerleştirir, tayin terfi işlerinde rol alabilir.

 Ancak, Trabzon’a hizmet koparma noktasında ismi geçen aday adaylarını aynı teraziye koymak mümkün değil.

 Milletvekili seçilen her isim, ister muhalefet olsun ister iktidar olsun, Trabzon’un meseleleriyle dertleşmesi, çözüm yolları bulması ve sorunu çözüm noktasında tuttuğunu koparan isimler, bu toplumun öncelikli tercihidir.

 Az çok aday adaylarından kimin neyi ne kadar becereceği, Trabzon’un halklı davasında nerede duracağı, nasıl meydan okuyacağı yapılanlardan anlaşılıyor.

 Aday adayları arasından milletvekili sıralamasını genel başkanlar yapacağı için tercihlerinde mutlaka kendi önceliklerini düşünecekler.

 Trabzon’dan kimi aday gösterirsem, şehrine daha çok hizmeti olur diye düşünmüyor genel başkanlar.

 Dolayısıyla, 7 Haziran’da yapılacak genel seçimde Trabzon’dan seçilen milletvekilleri aynen bugünkü vekiller gibi tartışmaya açık olacak, yapamadıklarıyla gündem olmaya devam edilecek.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR