Arif Çetin

Arif Çetin

Üç puan ve Deniz Yılmaz'ı kazandık

Sakatlıklar  ve kart cezası nedeniyle mevcut olan eksikliklere formsuz isimlerinde eklenmesi ile Trabzonspor'un hangi isimlerle ve hangi dizilimle sahada olacağını merak ediyorduk. Son haftaların fazlaca eleştirilen isimleri olan her iki ön kanat oyuncusu Sefa Yılmaz ve Erkan Zengin'in kadroda olmaması sürpriz olarak değerlendirilmemeli. Bu kadar eksik olunca son haftalarda on birde şans bulamayan Özer Hurmacı ile sahada olduğu her dakikada birşeyler vermek için çırpınan ve yararlı işler yapan Deniz Yılmaz'ın sahada olması kaçınılmazdı.

Trabzonspor'un ön bölgesinde oynayan Cardozo ve Mehmet Ekici dışında Fatih Atik, Özer Hurmacı ve Deniz Yılmaz'ın net bir görev alanı yoktu. Rakip Akhisarspor ise klasik deplasman takımı anlayışı ile sahada yer aldı. Ön bölgede Lualua, Güray ve Bruno gibi hızlı oyuncuları ile skora ulaşmak istediler.

ORTA SAHAYI KALABALIK TUTTULAR

İlk yarıda Trabzonspor'un her alanda net bir üstünlüğü görüldü. Özellikle orta sahada Aytaç Kara'nın her pozisyonda Mehmet Ekici, Fatih Atik, Deniz Yılmaz ve Özer Hurmacı gibi 3-4 yardımcısı vardı. Trabzonspor orta sahayı kalabalık tutarak rakibine boş alan bırakmadı. Bunun sonucu olarak da rakibin etkili ismi Bilal Kısa kendisine fazlaca boş alan bulamadı.

İkinci yarıya rakip Akhisarspor daha istekli başladı. Savunmanın iki kenarı İshak ve Salih'ten yeteri kadar kanat performansı alamayan bordo mavililerde Fatih Atik, Deniz Yılmaz Özer Hurmacı'dan gerçek mevkileri olmadığı için kanat oyunu anlamında yeterli katkı alamadı.

SAKATLAR VE CEZALILAR SORUN OLMAYA DEVAM

Aytaç Kara'nın bu takım için ne kadar önemli olduğunu oyundan çıktığı dakikalarda net olarak anlaşıldı. İshak Doğan, Aytaç Kara ve Carl Medjani'nin sakatlıkları gelecek haftaya nasıl yansır merak konusu? Mevcut sakatlarla birlikte bu sezon Trabzonspor'a renk ve anlam veren Mehmet Ekici'nin sarı kart cezalısı olması Konya deplasmanında bordo mavili takımı zorlayacaktır. Milli Takım için verilen aranın Trabzonspor'a ilaç gibi geleceğini düşünüyorum.

Sonuç olarak; Trabzonspor kendi gücünde olmayan bir takımdan üç puan aldı. Üç puanla birlikte Deniz Yılmaz'ı kazandı. Geçirdiği ağır sakatlık sonrasında sergilediği iyi oyunla beğeni kazanan gurbetçi oyuncu, attığı şık gol ile geceye damgasını vurdu.

***

İtiraf edelim ki, aklımız fikrimiz geçtiğimiz hafta kaybedilen Gaziantep maçında kaldı. 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR