Erol Önsel

Erol Önsel

Düşüşe devam!

Türkiye Basketbol Ligi’nin 24. haftasında Trabzonspor Medicalpark Avrupa kupasından gerek  yorgun, gerekse moralsiz gelen Pınar Karşıyaka ile son derece önemli bir karşılaşmaya çıktı.

Haftalardır belirttiğimiz gibi ligin hiçbir basamağında hedefsiz bir takım yok. Ya play-off’a iyi bir sıralamadan girmek için, ya play-off’a kalabilmek için, ya da küme düşmemek için bütün takımlar can havliyle mücadele veriyorlar. Artık Trabzonspor Medicalpark açısından kaybedilen her karşılaşma play-off’tan bir adım daha uzaklaşmak anlamına geliyor. Ligde kalan maçları irdelediğimiz zaman önümüzdeki hafta Galatasaray Liv Hospital, ardından ligin formda ekiplerinden İstanbul Büyükşehir Belediye ile oynayacağız. Daha sonra ligin düşme potasındaki takımlarından Rönesans TED Kolejine konuk olacağız. Ligin 28. Haftası gene düşme tehlikesi yaşayan Muratbey Uşak Sportif’i ağırlayıp, Banvit deplasmanına gideceğiz. Ligin son maçını Eskişehir Basket’le sahamızda oynayacağız ki o karşılaşmada lige dair bir çok şey şekillenmiş olur. Yani Trabzonspor Medicalpark  çok ciddi ve zor bir maç periyoduyla karşı karşıya. Bu dönemin çok daha ciddi ve konsantre planlanması gerekiyor. Çünkü  artık karşılaşmalar ligin ilk yarısındaki gibi rahat geçmeyecek. Tüm takımlar hedefe ulaşma adına varını yoğunu ortaya koyuyor.

Trabzonspor Medicalpark, Pınar Karşıyaka karşısında çok kötü bir oyunla maça başladı. İlk periyottaki  6 top kaybı, rakibin hızlı hücumlardan kolay sayı bulmasına neden oldu. Boyalı alanı kullanmakta çok zorlanan Trabzonspor Medicalpark Hardy ve Stıpanovic’e yapılan etkili savunmayla skor üretmelerini engelledi. Dwıght Hardy attığı 15 sayının 12 sini maçın sanırım son 2 dakikasında kaydetti. İlk periyot sergilenen kötü oyun sonucunda 9-20 gibi bir skorla tamamlandı. İkinci  periyotta da durum çok farklı olmadı.

Dış atış performansımızın son derece kötü olduğu bir ilk yarı seyrettik. İlk yarı boyunca attığımız iki 3 sayılık basketin takımın uzunu Velickovic’ten gelmesi de bunun kanıtıydı.  Rakip  pick’n rolleri sürekli yardımlarla önledi. Bunun yanında saha yerleşimimizdeki eksiklikler  nedeniyle gelen yardımlardan boşalsan oyuncuyu görmekte zorlandık. Fakat Pınar Karşıyaka bunu son derece iyi yaptı. İçeriye yapılan penetrelerde sürekli boyalı alanı yardımlarla kapattığımız ve terse atılan toplara savunmak adına rotasyonlarda eksiklik yaşadığımız için rakip bir çok defa bomboş atışlar buldu. Karşılaşma boyunca alınan 13 hücum reboundunu olumlu  kullanamamak da ayrı bir soru işareti diye düşünüyorum. Bana göre Nenad Markovic Alper Saruhan’ı kullanma konusunda biraz cimri davrandı. Gerek skor gücü gerekse takım içindeki liderliğiyle sahada olsa maçı kazanabileceğimizi düşünüyorum.

Trabzonspor Medicalpark’ın ligin geri kalan haftalarında eğer play-off’u düşünüyorsa kredisi kalmadı. Kalan 6 haftada minimum 4 galibiyet alması gerekiyor, yoksa Avrupa’da final four oynayıp kendi liginde play-off’un dışında kalan bir takım olarak anılırız. 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR