Arif Çetin

Arif Çetin

Üç iyi puan ve Yusuf Erdoğan

Seyir zevki düşük bir maçtı. Bunda her iki takımın temkinli oyun anlayışı etkili oldu. Trabzonspor için KDÇ Karabükspor'dan daha çok Tolunay Kafkas tehlikesi kafaları yordu. Maluoda ve Yusuf dışında geçtiğimiz yıl bordo mavi formayı giyen oyunculardan kurulu olan bordo mavili ekibi Kafkas daha iyi tanıyordu.

Hafta içerisinde yapılan yorumlarda çift forvet konusu gündeme düşse de, eldeki mevcut kadro ile Trabzonspor'un çift forvet oynaması zor görünüyor. Çünkü, Mustafa Akçay'ın bazı oyunculardan vazgeçme şansı ve lüksü yok.

İlk yarıda Yusuf Erdoğan'ın heyecanı dışında elle tutulur bir şey yaşanmadı.Orta sahada görev yapan merkez oyuncuların oyuna hareket katma adına yetersiz kalmaları skor üretememenin en büyük nedeniydi.   

ORTA SAHA ÜRETEMEDİ.

İkinci yarıda da değişen bir şey olmadı. Maluoda ve Adrian'ın rol karmaşası yine devam etti. Hem Aykut Akgün hem de Zokora, hücumsal anlamda bir şey veremedi. Bu dakikalarda Aykut Akgün - Gustavo Colman değişikliği takımın biraz daha ileriye çıkmasını sağladı. Tolunay Kafkas'ın Lua Lua ve İlhan Parlak gibi iki hücum oyuncusunu çıkartıp, Yiğit İncedemir ve Furkan Öcal gibi savunma ve orta saha oyuncularını sahaya sürmesi, bordo mavili oyuncuların takım olarak 3-4 metre daha önde oynamasını sağladı.

61.dakikada Maluoda- Henrique ve Yusuf ile devam eden pas zinciri sonrasında direkten dönen top tribünlere heyecan getirdi.  Sonrasında Colman'ın usta işi ara pasına Avrupalı golcü Henrique'nin net vuruşu Trabzonspor'u öne geçirdi. Sonraki dakikalarda ise vasat futbol devam etti.

Maçın akıllarda kalan birkaç noktasına da değinelim.  

Trabzonspor, Maluoda-Adrian rol paylaşımını net olarak yapmalı. Bu karmaşa ileri dönemlerde sıkıntı yaratabilir. Akhisar maçında yaşanan kargaşa unutulmamalı.

Gol sonrası yaşanan sevinçten çıkarılacak çok ders var. Milli maç arasında Trabzonspor kulübesi için operasyon zilleri çalıyordu. Oyuncuların birlik ve beraberlik halinde kulübeye doğru koşmaları kara bulutları bir nebze erteledi. Takımın alacağı 3-4 galibiyet, Mustafa Akçay'ın daha sağlıklı düşünmesine vesile olacaktır.

 Yusuf Erdoğan… Yazılarımızda bu gençlerin oynamasını her zaman savunduk. İnşallah bu şekilde devam eder.  Şımarmaz ve kendisinden bekleneni yerine getirir. Yusuf Erdoğan Trabzonspor için bir kıvılcımdır. Onun yaktığı ateş, Türkiye'yi aydınlatacaktır. Bu kıvılcımın kaybolması ise, Türk futbolunun karanlık günlerini daha da zifiriye  çevirir. Yusuf'u kazanmak üç puan kadar değerlidir.Bu fidanlar kurumasın, kaybolmasın…

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR