Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Kardemir zor eridi…

kamilkoc.jpg

fotofon.jpg

aci.jpg
mor.jpg

kurs.20121221113523.jpg

Trabzonspor , bu hafta öncesi  Rizespor ve 1461 Trabzon takımlarıyla oynadığı hazırlık maçlarında oynadığı futbol bana hiç iç açıcı gelmeyince, maç öncesi ne olur diye soranlara ne yalan söyleyeyim.

 

 

 

 

 

 
 

 

 

“Beraberlik iyi sonuç olur'' dedim.

Çünkü ; Karşımda zımba gibi beklediğim bir Kardemir Karabükspor takımı olacaktı ama o Karabük takımı demirden ziyade Aliminyum gibiydi bu gece.

Bu galibiyet inanın bana Fenerbahçe  takımını deplasmanda mağlup edince alınan 3 puan kadar değerliydi her açıdan, moralsiz ve keyifsiz günler geçiren ve  Ağustos ayı maaşlarının yeni dağıtıldığı bordo mavili camiaya, bu galibiyet manevi yönden iyi geldi.

Önümüzdeki perşembe akşamı Kıbrıs Rum kesimine Apollon Limasol için çıkartma yapacak olan Trabzonspor, hazırlık maçlarını da katarsak oynadığı son 7  karşılaşmasında hiç iç acıcı ve güven verici sonuçlar almamıştı. Rakibi ise son 5 maçında fırtına gibi esmişti.

Bu kentin en kötü şartlarından biri olan nem oranı, her iki takımı etkilediği kadar olacak ki, ev sahibinin taraftarlarını da etkilemiş ki, tribünlerinin yarıya yakını boştu.

Sadeci giray’ın sakat olduğu kadroda, Batuhan, Alanzinho, Abdülkadir, Janko, Kadir, Bosingwa ve kaleci Fatih kadro dışındaki diğer isimlerdi.

Caner ve Sol Bamba bu sezon ilk kez 18 kişilik kadroda yer alırlarken, Yusuf’da sahanın en iyisi olduğu bu maçta ilk kez ilk 11 de forma giydi. Yusuf ilk kez rol aldığı sahnede formayı kaptı. Hadi yolu açık olsun.

Malouda’nın henüz form durumu yetersiz. Zeki Yavru kilolarını vermeye başlamış. Yedek kulübesine eskiye nazaran heyecan gelmiş.

İlk 45 dakikada ev  sahibin de kimse kimsenin yardımına çim zemin üzerinde koşmayınca, misafir ekip de skora razı olunca, soyunma odalarına golsüz gittiler.
İkinci yarıda ise konuk ekibin Trabzon takımına en sıkıntı veren oyuncusu Lualula’yı 65.dakikada oyandan dışarı alan Tolunay’a teşekkür etmek lazım. Bu oyuncuda benimle aynı fikirdeki çıkarken formasını çıkarıp yere savurdu ve soyunma odasının yolunu tuttu. 

Bu yarıda yine  Colman, Caner ve Emre’nin oyuna girmesinin ardından, forma giydikleri sürede Colman ve Caner katkı sağladılar.

Takımına renk katan yeni isim genç  Yusuf’un 60 .dakida da akıl dolu vuruşu,kaleci Waterman’ı aşıp yan direkten geri gelince çok vah landım onun adına.

Golün geldiği 75.dakikaya kadar, Kardemir Karabük takımının defans bloğundaki en zayıf halkası 6 numaralı  Mabiala idi. Özellikle Bu oyuncunun ısrarla üzerine oynanması için, Trabzonspor’un kulübesindeki kurmayların bir talimatı oldu mu bilemiyorum.

Çok sağlam bir oyuncu görüntüsü vermeyen Mabiala’nın bu zafiyetini aleyhlerine daha erken çevirebilirlerdi ama şu bir gerçek ki, Trabzonspor maalesef  henüz futbol oynamıyor.

Takımın golcüsü görüntüsünü veren Henrique 75.dakikaya kadar sadece fizik gücünü kullandı. Yani takımı adına çok  bir şey yapmadı ama tek bir şey yaptı. Oda maçı kopardı. Ceza alanı içerisinde rakibine yaptığı vücut perdesi ile topu önünde buldu ve bazuka gibi vurunca, topu kalenin iç tavanına çaktı. İşte tribündeki bordo mavili taraftarların ve saha içerisindekilerin “Oh be..'' dedikleri andı bu an.

Orta hakem Serkan Çakır‘a  gelince, bu sezon Avni Aker’de izlediğim hazırlık ve Avrupa ön eleme karşılaşmaları da dahil, en hazır olmayan hakemlerden biri olarak görüntü verdi.

Dilerim oda en kısa zamanda kendini toparlar, yoksa yakar bir takımın çırasını.

 

 

 

 


Trabzon kenti. Lösemili çocuklar için hastaneyi, toplu taşımacılık için raylı sistemi ve teleferiği bekliyor.




 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR