Arif Çetin

Arif Çetin

TS'de oyuncu tutamamak

 Trabzon… Güzel ülkemizin kuzey doğusunda bir kültür ve medeniyet kenti. Cihan padişahları Fatih'in fethettiği, Kanuni'nin doğduğu, Yavuz Selim'in şehzadelik ettiği şehir. Sadece futbolla yatıp kalkmak ile kalmayıp, uyku halinde ve hatta rüyasında bile Trabzonspor’u yaşayan futbol kenti. Bu coğrafyada hüznün ve sevincin adı “Trabzonspor”, renkleri ise bordo mavi…

 Trabzonspor, her sezona şampiyonluk iddiası ile başlar. Yurt içinden ve dünyanın farklı noktalarından futbolcu getirir. Ama nedense burada oyuncuyu tutmak zordur. Sıkça yerlinin yerlisi teorisi gündeme gelir. Ancak, yetenek fışkıran verimli topraklarda yıllardır ot bile zor bitmektedir. Takımların 18 kişilik kadrosunda bulunması zorunlu olan oyuncu kontenjanı, kaleci Zeki tarafından doldurulur. Sezon içerisindeki maçlarının neredeyse tamamında esame listesinde üç kaleci bulunur.

ZOR TOPLANDI, KOLAY DAĞILDI…

Buraya nereden geldik? 2010-2011 sezonunda yaşananlar, bir yenisi tekrarlayıncaya kadar unutulmayacaktır. Nasıl ki 1995-1996 sezonunda yaşananlar halâ konuşuluyor ise..

2010-2011 sezonundaki kadro iskeleti Ersun YANAL döneminde oluşturuldu. Özellikle Selçuk İnan, Ceyhun GÜLSELAM, Giray Kaçar, Egemen Korkmaz gibi umut vaat eden yerli oyuncular ile Sylva ve Song gibi tecrübeli yabancıların uyumu göz kamaştırdı. Sonrasında 4. Güneş döneminde Burak Yılmaz, Engin Baytar gibi takviyeler yıldız gibi parladı.

FUTBOLCU KAÇIYOR

Bugün bakıyoruz bordo mavili forma ile kendini bulan isimlerin tamamına yakını Trabzonspor’dan ayrıldı ya da ayrılmak istiyor. Selçuk İnan, Egemen Korkmaz, Ceyhun Gülselam, Engin Baytar, Umut Bulut, Burak Yılmaz...

Peki, Trabzon’da ve haliyle de Trabzonspor’da eksik olan ne? Futbolcuları bu şehirden uzaklaştıran faktörler neler?

Şimdi çıkıp ta kimse bilinen bahanelerden bahsetmesin. “Yok, Trabzon’a günlük şu kadar uçar seferi var. Bir saat sonra İstanbul’dasınız. Bunların gözünü para bürümüş. Trabzonspor’a Trabzonlu oyuncular gerekir.” Çok değil beş yıl geriye doğru giderseniz, bu takımda kaptanlık yapmış Trabzon doğumlu birçok ismin maddi konularda anlaşılamadığı için takımdan ayrıldığını görürsünüz.

Ya da İstanbul büyülü şehir, gece hayatı vs… Bir, iki, üç… Tamam, ama gidenlerin tamamı aynı kefede mi?

YABANCI OKUL SORUNU

Bakın yıllardır konuşulur. Yurtdışından yabancı getirirsiniz, çocuğunun okul durumunu sorun gösterir. Nedense bu sorun hâlâ çözüm bul(a)mamıştır. Mikrofonu eline alan ya da yakasına takan Trabzonspor’un için “Bu şehrin bacasız fabrikası” der.

BİLİMSEL ÇALIŞMA ŞART

Değerli Trabzonsporlular. Bu satırların yazarı Trabzonlu değildir, ancak ülkenin en uzak köşesinden bu renklere gönül vermiş bir kongre üyesidir. O geldi, bu gitti konusundan daha çok, uzun uzun düşünmemiz gerekir. Gerekirse KTÜ bu konuda araştırma yapmalıdır.

Gidişat kötüyedir. Trabzonspor, İstanbul takımlarına atlama trampeni yada oyuncu olgunlaştırma enstitüsü değildir. Burak Yılmaz neden gidiyor? Umut Bulut neden Galatasaray’ı tercih etti? Sorularının cevabını sığ düşüncelerle geçiştiremeyiz. Bizden uyarması!!!

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.