Arif Çetin

Arif Çetin

Tolga Zengin

Trabzonspor'un son dönemlerine baktığımızda en istikrarlı isimlerinden. 2005 yılında kendisi içinde unutulmaz olan ve 4-1 Galatasaray galibiyeti ile sonuçlanan maçta Trabzonspor formasını giymişti. Jefferson, Tony Sylva ve Onur Recep Kıvrak ile eldiven yarışına girdi. Taraftarın gönlünde taht kurdu. Özellikle son dönemde Onur Kıvrak ile hem forma hem de insanlık yarışına girmeleri spor camiasını mest etti.           

Tolga Trabzonspor'dan ayrılmak üzere. Kalır mı? Bu saatten sonra gitmeye daha yakın. Ekmek ve emek davasının bu şanlı eldivenini Trabzonspor taraftarı unutmayacaktır. Arkada Onur ve Fatih gibi iki iyi kaleci var. Bordo mavililer için asıl kayıp, Tolga Zengin'in adamlığı, liderlik vasfı ve takım içerisindeki ağabeyliğidir.        

"YABANCI"LIK ÇEKİYORUZ.            

Kadrodaki yabancı sayısı belli. Takasta kullanılması muhtemel isimlerden önde gelen Sapara ise büyük şanssızlık yaşadı. Hem kendisine hem de Trabzonspor'a yazık oldu.  Mevcut yabancılardan Adrian dışında vazgeçilmez olduğunu düşünmüyorum. Diğerlerinin tamamı elden çıkartılabilir yada takasta kullanılabilir.            

Cech, Emerson, Alanzinho, Henrique, Bamba, Zokora, Celustka, Janko. Al birini vur ötekini.  Bamba ve Zokora'nın yaptıklarından sonra yeniden forma giymeleri, Karaman-Akçay ikilisinin inandırıcılığını yerle bir eder. Colman, Davraz performansıyla şu anlık iyi sinyaller veriyor. Ama 2-3 hafta sonrasını tahmin etmek çok zor. Arjantinlinin asıl sorunu kafasında. Beynine terapi uygulanmadan ayaklarından verim alınması mümkün görünmüyor.          

JAKSON AVELİNO COELHO -JAJA           

Bir de herkesin merakla beklediği Jaja… Evet, taraftar Jaja'yı seviyor ve onu takımında görmeyi çok istiyor. Ama kimse şu soruyu sormuyor. Jaja nerede oynayacak? Trabzonspor 4-4-2, 4-2-3-1 oynasa da Jaja'nın alışık olduğu yer forvetin en ucu değil, uçtaki adamın bir arkası. Burada Adrian ve mecburen elde tutulan Alanzinho var iken, Jaja lüks değil mi? Kombinelerde, forma satışında bir farklılık getirecekse ne âlâ!  Taraftara sevimli gelmeyebilir ancak, Trabzonspor'un mevcut kadrosunda Jaja ultra lüks gelir. Bordo mavililerinde bu lükse ihtiyacı yok.          

TRANSFER ÜZERİNE        

Trabzonspor'un yeni sezon kadrosunda 1461'den gelen oyunlularla birlikte Batuhan Karadeniz takviyesi var. Özellikle Abdulkadir ve Yusuf'tan bu sezon için büyük katkı bekliyorum. Mevki olarak baktığımızda bazı şeyler daha net görünüyor.          

Kalede şu anlık sorun yok hatta fazlalık var. Savunmanın sağında düşünülen Zeki Yavru'ya şans verilmeli. Celustka'da burada başka bir alternatif. Savunmanın merkezi ve sol taraf şu anlık en zayıf noktalar. Emerson ve Marek Cech'in bulunduğu bu bölgede yerli bir alternatif mutlaka olmalı. Zeki Yavru gibi Kadir Keleş'in de şans bulması önemli. Merkezde Giray, Mustafa, Caner, Abdullah gibi isimlerin yanına daha çabuk merkez savunmacı gerekli. Aykut Demir bu bölgenin birebir tarifi. Başka alternatif aramaya gerek yok.            

Orta saha en kabalık bölge. Colman, Aykut, Abdulkadir, Volkan, Yusuf, Olcan, Adrian formaya yakın isimler.           

Savunmanın merkezi ve sol tarafından sonra uç noktada belirsizlik olabilir. Bu bölgede, Batuhan, Janko, Henrique ve Emre var. Şu anda en hazır görünen Emre Güral var. Ben gençlere şans verilmesinden yanayım. Nasıl ki, Zeki Yavru, Kadir Keleş, Abdulkadir ve Yusuf'lara şans verilecekse Emre Güral futbolcu kumaşı ile bu şansı fazlasıyla hak ediyor.         

Trabzonspor gençlere şans verirse belki bu sezonu hedef olarak boş geçebilir, ancak bu oyuncular gelecek sezonun iskeletini oluşturur. Bu cesaret gösterilmeli. Oyuncular açısından en büyük şans ise Mustafa Akçay ve Ünal Karaman ikilisi olsa gerek.          

YÖNETİM DOĞRU YOLDA MI?             

Yeni yönetimin üzerinde büyük bir mali yük ve buna bağlık belirsizlikler var. Daha kulübü tanımadan her noktadan bomba patlıyor. Sorunlara karşı takınılan üslup ise tartışma konusu.          

Trabzonspor'un son kongresinde beş aday vardı. Eski yönetimi de sayarsak altı ekip demektir. Bir de Trabzonspor'un akil adamları var.           

İşte sorun burada başlıyor. Kazanan haklı diğerli düşman ve hain. Yok böyle bir mantık. Mevcut yönetimin diğer başkan adaylarından ve akil adamlardan öğreneceği çok şey var Aynı şekilde onlarında Hacıosmanoğlu yönetimine öğretecekleri çok şeyler olduğu gibi.         

Ama nedense bu birliktelik sağlanamıyor. Trabzonspor bir bütün olamıyor, camia olamıyor. Bu şike sürecinde de böyle, diğer noktalarda da.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR