Arif Çetin

Arif Çetin

THE GOALKEEPER

Futbol oyununun, başta kıyafetleri olmak üzere diğerlerinden farklı olan iki aktörünün başrolünü oynadığı bir gece oldu. Bir tarafta Onur Recep Kıvrak, diğer tarafta Fernando Muslera. Doksan dakikanın sonunda atılan üç golden çok, kalecilerin yaptığı kurtarışlar geceye damgasını vurdu. 
 
Aslında iyi başladı Trabzonspor. Geçtiğimiz hafta son dakika golü ile beraberliğin kurtarıldığı Bursaspor maçı sonrasında cezası biten Zokora sahadaki yerini alırken, Maluoda'nın yokluğunda forma şansı bulmasını beklediğimiz Adrian yedek kulübesinden çıkamadı. Savunmanın solunda ise Kadir Keleş'in yerine Aykut Demir forma giydi. 
 
Mustafa Hoca, orta saha diziliminde birbirinin benzeri Zokora, Aykut Akgün ve Colman'ın görevlendirdi. Son haftalarda form grafiğinde gözle görülür bir ilerleme olan Arjantinli, diğer iki partnerine göre rakip kaleye daha yakın oynadı. 
 
İlk otuz dakika bordo mavililerin istediği gibi geçti. Her alanda Galatasaray'ı sıkıştırdılar. Savunmada iyi kapandılar. Ancak ön bölgedeki Olcan, Yusuf ve Henrique gibi hızlı oyuncuların koşu yollarına top atamadılar. Rakip savunmanın merkezindeki Gökhan Zan ve Semih Kaya'nın her iki yanına atılacak toplar tehlike yaratabilirdi. Ancak, ev sahibi sarı kırmızıların ataklarını çoğunlukla Zokora ve Aykut Akgün ile kesen Trabzonspor, bu oyuncuların direkt oynamak yerine yana doğru iki üç pas yapması sonucu hızlı atak düşüncesini hayata geçiremedi.
 
Otuzdan sonra Galatasaray oyuna hükmetmeye başladı. Hollandalı Sneijder, aldığı her top ile tehlike yarattı. Bu dakikalarda Gökhan Zan'ın hatasını takip eden Colman, uygun pozisyonda topu dışarıya gönderdi. Bu Trabzonsporiçin büyük bir şanstı ancak olmadı.
 
Trabzonspor savunmasının sağ tarafı maç boyunca aksadı.  Sneijder'in üç, Selçuk'un iki kez içeriye kat ederek attığı şutları Onur Kıvrak muhteşem kurtardı. Bu pozisyonlarda Bosingwa'nın sadece gölge olması, tecrübeli oyuncunun son haftalardaki olumlu futboluna yakışmadı. 
 
59'da Yusuf Erdoğan'ın ortasına uçarak kafa vuran Henrique'nin hamlesini aynı güzellikte kurtaran Muslera, maçın dönüm noktasını belirledi. Henrique'nin yanında olmayan şans, dönen topta Burak Yılmaz ile Galatarasay'a güldü. Golden beş dakika sonra Olcan ile beraberliği sağlayan Trabzonspor'da, sadece iki dakika sonrasında yenen gol planları alt üst etti.
 
NOEL TATİLİ
 
Sonrasında hakem Aydunus'un Gustavo Colman'a verdiği Noel hediyesini izledik. Trabzonspor'da görev aldığı sezonlarda Noel tatilini aksatmayan Tangocu, üç sarı kart hakkını dörde tamamlayacak diye beklerken, tatili garantiye aldı ve direk kırmızı gördü. Mustafa Akçay'ın maç sonu açıklamalarında dile getirdiği Colman'a verilecek olan Noel hediyesini (!) ise merak etmiyor değiliz. 
 
On kişi kalan Trabzonspor'un maçı çevirecek gücü de, inancı da kalmamıştı. Kırmızı kart öncesinde gerçekleşen Emre Güral - Yusuf Erdoğan değişikliği de bir katkı sağlamadı. Sonuçta, Trabzonspor için belirsizlik ve istikrarsızlık içeren bir sezonda istatistiklere bir mağlubiyet daha yansıdı. Onur geceye damgasını vurdu. Bu sonuçla bordo mavililer, kupadan sonra lig yarışından da tamamen uzaklaşmış oldu. 
 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR