Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Trabzonspor’un transferlerinde, işte son durum…

Transfer gelişmelerindeki son durum, yıl sonu yaklaşırken bordo mavililerde hemen hemen netleşmeye başladı. Galatasaray ile deplasman da oynanacak olan karşılaşmayı da göz önünde bulundurarak, bu yazıyı bu maçın sonrasına bıraktım.

Geçtiğimiz hafta içerisinde Trabzonsporlu iki yönetici ile ayrı ayrı yaptığım görüşmede aldığım son bilgileri, ligin devre arasına bir maç kala, artık bir mahsuru olmadığı için sizinle paylaşacağım.

                                    * 

Yorum da ilk direk vuruş Paulo Henrique ile ilgili, Türkiye Süper Liginde gol kralı ile arasında 4 gol fark olan ve 6 gole imza atan, devam eden UEFA Liginde de 8 gol ile gol kralı durumunda olan Brezilyalıya iyi bir teklif gelirse, devre arasında önü açılacak.

Janko ve Alanzinho’ ya teklif gelirse masaya oturulacak. Alanzinho’yu hem Çay-Kur Rizespor hem de Urfaspor istiyor. Bana kalsa Henrique ve Janko’ya ‘evet’ derim, Alanzinho’yu şimdilik vermem.

Valencia C.F , Liverpool F.C ve Juventus gibi takımların formasını giyen, bonservisi elinde 28 yaşındaki  Malili Sissokko ile görüşmeler sürüyor. Transfer kesinleşebilir 1.91’ lik orta saha Malili ile anlaşma ‘okey’ olursa, Noel kutlamaları nedeniyle ancak devre arası Antalya kampının ilk günü idmanda olur, demedi demeyin.

Haa, bu arada Colman kampa yine geç gelir, Noterlik olur!..

                                 *

Premıer Liginin Fulham takımında koşturan Bulgar Dimitar Berbatov, 32 yaşından sonra bir Türkiye macerası yaşayabilir. 1.90’lık hücum oyuncusunun form durumu da biraz hoş değil ama adam Berbatov, berbat da çıkabilir. Gariban Bulgaristan’da doğdu ama Trabzon’u beğenir mi ? Karakter durumu nedir ? Bir taneden kurtulalım derken, başka bir arıza ile de karşılaşmakta var.

Sıkıntı yok. Cenk Tosun tamam gibi dediler bana. Bir diğerini de ben söyleyeyim yine. Trabzonspor da bir yeni Burak olabilecek stildeki Trabzonlu Muhammed Demir, bir aksilik çıkmazsa topraklarına geri dönecek . Doğruysa işte bu iyi haber. Her ikisi de Gaziantep den paralarını alamıyor devre arsında Antep takımında yaprak dökümü olacak gibi. Hem Cenk hem de Muhammet Juventus önünde forma giymek istiyor!..

Trabzonlu Engin Baytar Galatasaray’da mutsuz Boztepe’nin çayını özlemiş ’’ gelirim" diyor. Diyor ama yönetim bu oyuncu için kararsız, isteyenler var istemeyenler var. Top Mustafa hoca da.

                                 *

Bir başka Trabzonlu Bursasporlu Şener ile Serdar Aziz, yeşil ışık yaktı. Şener can atıyor.  Her iki oyuncu için Volkan, Batuhan veya Giray, Zeki Yavru ikilisi önerilebilinecek. Aynı Giray’a, Rizespor’da talip, Rize’nin teknik adamı Rıza Çalımbay‘’Trabzonspor’un bana iki oyuncu sözü’’  var diyip diyip duruyor.

Unutmadan takımda her zaman boşluk doldurabilecek Aykut Akgün’ün ve Emre Güral'ın isimleri de takas da gündeme gelirse şaşırmayın. Yine de bence kalmalılar.

Kasımpaşa’da durumunun ne olduğu belli olmayan ve zaman zaman sakatlıklarıyla uğraşan, zamanında Trabzon’ a parası az diye gelmeyip, Fenerbahçe’ye giden Özer Hurmacı,  Kaptan Alex  Brezilya’ya gidince, arkasından takımdaki papazlar onu yedi. Pişman mı ? Pişman. Oda gündemde, Lemi Çelik devrede.

                                  *

Bir  son genç bomba… 3.ligde grubunda ilk devre maçlarını lider bitiren Çorum Belediyespor’un orta saha oyuncusu, takımının en iyisi ,fiziği, adale yapısı ve oyun stiliyle, Fenerli  Emre Belezoğlu’na ( karakteri benzemesin de )  çok benzettiklerini söylediler. Sözleşmesi Mayıs 2016’da bitiyor.  Bonservisi için 100 bin lira teklif edildi kulübüne, olursa 18 yaşındaki Bilal Alkan yılbaşında burada. Sivaspor’da bu arada peşinde, benden söylemesi.

Son duyuruda 1461 Trabzon cephesinden, geçtiğimiz günlerde Mustafa Reşit Akçay, 1461 takımından 23 yaşındaki defans oyuncusu Mustafa Akbaş ile baş başa görüştü. Devre arasında A  takıma geliyor. Başka bir isim Gökhan Alhas, orta sahada çok koşuyor, rakibe basıyor, oyun bozuyor. Trabzonspor’un teknik ekibi biraz soğuk bakıyor ama Kulübün Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile bir grup yönetici bu oyuncuyu da A takım kadrosunda görmek istiyor.

A takım idmanını yerse, daha da iyi olur görüşü hakim ama henüz kararı verilmedi.

                                *

Bu araya ben gireyim. Mustafa Tiryaki’yi niçin düşünmezler bilmem.

Son haftalarda takımını sırtlayan kaptan Barış Memiş ise, son oynadığı maç da 2 gol attı. Devre arası alınırsa 1461 güç kaybeder, puan cetvelinde sıkıntı olur görüşü hakim. Yeni yapılacak hücum oyuncusu transferleri de  göz önünde tutularak , Barış , performansını 2.devre karşılaşmalarında sürdürmesi halinde, yeni sezon öncesi A takıma çağrılacak.

Anlayacağınız ,Trabzonspor’un devre arasında kalacakları, gidecekleri, alınacakları,

verilecekleri  için, son 20 gündür bazı yazılı  ve görsel medya öyle isimler yazdı, öyle isimler yakıştırdı ki, az kalsın bende inanacaktım(!)

 


Trabzon, Lösemili çocuklar için hastaneyi, toplu taşımacılık için hafif raylı sistemi acilen bekliyor.

 

 

 

 

 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR