Arif Çetin

Arif Çetin

Talihim yok bahtım kara

 

Grubun diğer maçında Lille'nin CSKA'yı 2-0 ile geçmesi, İnter dışındaki diğer takımların yeniden start noktasına dönmesine neden oldu. Son hafta Fransa deplasmanında Lille ile karşılaşacak bordo mavililer için kazanmak daha önemli hale gelmişti. İste böyle bir atmosferde başladı 2011 yılının Avni Aker'deki son Avrupa macerası.

***

Trabzonspor bildiğimiz gibi. Riskli savunması, çoğalamayan hücum hattı ile, yükü yine orta sahanın sırtına bırakmış. Şenol Hoca bu isin farkında ki, daha önceleri yapmak adına sahada bulunan Serkan'a dahi daha çok bozma görevi yüklemiş.

Ligde hücum anlamındaki çekingenliği nedeniyle eleştirdiğimiz felsefe, Şampiyonlar Ligi için kadrosunun kalitesini aklından çıkarmadan oynadı. Lig ve Avrupa farklı arena.

***

İlk yarıyı dengede götürmeyi planlayan Güneş'in öğrencileri asıl hedefini ikinci yarı olarak belirlemiş olmalı ki, son 45'te daha çok golü isteyen Trabzonspor vardı sahada. CSKA maçında Celustka'nin vuruşu direği geçememişti. Bu defa aynı kaderi Adrian paylaştı. Bordo mavili renklere gönül verenler ise, " Talihim yok bahtım kara" demekten kendilerini alamadılar.

***

Trabzonspor hücumda çoğalamıyor. Kenarlara inip ceza sahası içerisine orta yaptığınız zaman, 5 İnterli’ye bir ya da iki bordo mavili oyuncu düşüyor. Tecrübeli İtalyan savunması kenar ataklarında fazla zorlanmadı. Buna karşın çok şut atarak ya da, ver kaçlar ile rakip savunmayı zorlamak düşünülse daha yararlı olabilirdi.

***

Sonuç olarak, mevcut puan durumu ile Trabzonspor 6 puanla grup ikincisi. Fransa'daki Lille maçının sonucu her şeyi belirleyecek. Permütasyon, kombinasyon hesapları yapılacak. Son maçın skoru, Şampiyonlar Lig'ine devam, Avrupa UEFA Ligine devam ya da harç bitti yapı paydos seklinde tezahür edebilir. Yani Lille maçının sonucu, Trabzonspor için gruptaki 2, 3 ve 4. sırada yer almasına neden olacak. İnşallah son maçta İnter, CSKA'yı puansız gönderir de, Avrupa arenasında bordo mavi renklerin cümbüşü devam eder.

***

Fransa'da çok zor maç olacak, çok...

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR