Arif Çetin

Arif Çetin

Sener'den Masallar

Süper Final'in 4 takımı olsa da, aslında oyun kalitesi acısından 2+2 konumunda. Mevcut sezonda toplanan puanlara baktığınızda aynı tabloyu görüyorsunuz. Kadrolardaki fark çok açık ortada. Gecen sezonun takım oyunu apoletini en iyi taşıyan Trabzonspor'un en iyi oyuncusu -ki ligin en iyisi- takım değiştirince fark daha net ortaya çıktı.

***

Burnu kırık olduğu için kadroda olmayan gol kralı Burak Yılmaz kadroda yoktu. Olmama gerekçesi sakatlık mıdır bilinmez ama, hafta içerisinde Trabzon kamuoyunda Burak Yılmaz ile ilgili çıkan kokular da burnumuzun direğini kırdı.

***

Mac öyle bir başladı ki ilk dört dakikada rakibin 3 net pozisyonu vardı. Ardından Trabzonspor'un bir kaç pozisyon girişimi olsa da skora yansımadı. Tolga Zengin'in artık klasiklesen hatalı pas alışkanlığını da unutmayalım. Sonrasında Selçuk İnan golünü ve Tolga Zengin'in arkadaşlarına kızmasını izledik. Burada iki ayrı parantez acalım.

***

Birincisi Tolga Zengin. Sevgili Kaptan, 3 yıl birlikte oynadığın takım arkadasinın benzer pozisyonlarda topu nereye vurduğunu Onur ve senden iyi bilen yok. 15 gün önce Beşiktaş'a aynı golü attı. Hem hatalisin hem de arkadaşlarına cikisiyorsun.

***

İkincisi ise Selçuk İnan. Selçuk'un ayağına gelen her topta Baskan Sadri Şener'in sözü aklıma geliyor. Secim oncesinde "Ben burada var oldugum sürece Selçuk Trabzonspor'dadir" diyordu Baskan Şener. Baskan burada, Selçuk nerede?

İyi ki varsın Sadri Baskan.

***

Görmekte sıkıntı çektiğimiz futbolun adaletini ilk yarı bitince skor tabelasında gördük. Trabzonspor'un oynadığı futbol hükmen yenik ilan edilmiş ve skor 3-0 olmuştu.

***

İkinci yarıya Volkan ve Henriuqe ilaveli çıkan Trabzonpsor, Colman ile gol bulsa da, gecenin adamı Ebue farkı yeniden ikiye çıkardı. Skor ne olursa olsun oynanan oyunla rakip galibiyeti hak etti. Trabzonspor artık gelecek yılların, Şampiyonlar Lig'inin hesabını yapmalı.

***

Basta da dediğimiz gibi, Super Final'de Trabzonspor'un rakibi Galatasaray ve Fenerbahçe değildir. Fenerbahçe'nin Cas'taki davasını geri cekmesiyle birlikte verdigi bir yıl daha Avrupa'ya gitmeme taahhüdü, diğer yandan Beşiktaş'ın mali konularda alması muhtemel 2 yıllık Avrupa'dan men cezası. Oynanan futbol içler acısı...

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR