Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Trabzon’da sis var…

Milliyet’den Ercan Güven ‘’ Baş şüpheli Hamsi’’ diye yazmış.

Bence Yunus balıkları şüpheli, Çünkü ; 1983 Yılından beri Yunus balıklarını avlamak yasak, Karadeniz Yunus sürüsü doldu be. Karadeniz’de balık bırakmadılar haberiniz yok mu beyler ?

     Bu nasıl bir kanun ? Karadeniz’li balıkçılar bir kasa balık bile yakalayamadan, denizden dönmeye başladılar.

     Bugün ki ‘Ters Köşe’ adlı köşendeki yazında, Burak Yılmaz’ı suçluyorsun. Burak’ın ‘’ Gol sevinçleri abartılmamalı ’’ ifadesini, sahada köpek taklidi yapanların,baş şüphelisi bence hamsi değil,şikeci çakallar mı dersin Ercan Güven !..

                                                                      *

     Helal Trabzonlu ve Trabzonsporlu bayanlara ve çocuklara,erkeklerin biletli olsa bile ufak boşluklar bıraktıkları tribünleri , tıka basa doldurdular.

     Dışarıda 5-6 bin kişinin de bilet bulamadığı için maça gelemediğini ve giremediğini biliyorum.

                                                                     *

     Burak Yılmaz sakat ve idmansız,kadroda yok. Volkan kulübede,Alanzinho ise haklı olarak 2.yarıya saklandı.

 
kurs.jpg

    İlk 20 dk. Galatasaray Avni Aker’de değil de Arena’da oynuyordu sanki,Trabzonspor  hücumda yetersiz kaldı. İki ölü toptan Selçuk’un frikiği ve yine bu oyuncunun kullandığı serbest atışta  Necati’nin vurduğu kafa,  20 ve 22 dakikalarda gelen iki şık golle, 2-0 öne geçti konuk ekip.

     Keşke ilk yedikleri golde baraj kurmasaydı bordo maviler,mesafe bence uzaktı. Kurulan baraj bence görüşü kapattı ve gole davetiye çıkarttı.

     Selçuk’un attığı golden sonraki sevinç fotoğrafına lafım yok ama hareketlerinde ve suratında şu ifadeyi gördüm. Trabzon’un ekmeğini yiyen Selçuk,İstanbul’a gittikten sonra karakter erozyonuna uğramış.

                            *

 

    ‘’ Temiz futbol istiyoruz ‘’ anlamına gelen,ellerindeki  beyaz mendilleri bayanlar sahaya doğru fırlattıklarında , dakikalar İstanbul’un plakasını gösteriyordu 34.

    İki farklı mağlubiyet den yine de beraberlik skorunu yakalamak adına, Trabzonspor  için bir umut iken, 42 .dakikada evlere şenlik bir gol yiyince ev sahibi,Necati’yi Yeşilçam şöhreti yaptı.

    İlk yarının sonunda soyunma odasına derin bir darbe ile gitti  0-3…

    Yalnız ilk 45 dakika bir şeye dikkat ettim.Galatasaray’ın orta sahası devamlı dönerek oynadı,karşısındaki orta sahanında başta Zokoro olmak üzere, başı döndü.

                                  *

    İkinci 45 dakikaya bordo mavililer,  Adrian ve  Halil ‘in yerine  Henrique ve Volkan’ı oyuna alarak başladı. Galatasaray 3-0 ın verdiği rahatlıkla  topa basıp,kafayı kaldırıp, meşin yuvarlağı çevirmeye başladılar. Bu arada kaptırdıkları bir topta sarı kırmızılıların belalısı Colman’ın ayağından gelen gol,acaba gerisi de gelir mi ? düşüncesini su üstüne çıkardı.

    Maalesef bu sadece 1 dksürdü. Eboue, takımı adına 4.golü ev sahibi adına anfi de dinlenmesi ve izlenmesi gereken tam bir derslik goldü.

    Yine Colman’ın ardından gelen penaltı golü , onur mücadelesi için hücumda son bir ısrar direnişiydi.

                              *

Çocuk bahçesindeki salıncağından inip gelen,adeta elindeki  elmalı şekerle,sahaya çıkan Emre Çolak’ı bile kumanda edemeyen,Trabzonspor’un orta sahası, hüsran dolu bir gece yaşadı ve yaşattı.

   Neredesiniz ? Vittek,Tayfun,Jebrin ve Sercan kaya, çabuk yetişin.

   Yakaladığı 3 net pozisyonu ayaklarına bulaştıran Volkan Şen, yine niye ilk 11’de olmadığını gösterdi.

   Zokora tel tel döküldü.

   Celustka ve Cech arkalarına rakip oyuncuları sızdırdı durdu.

   Giray bu sefer hava toplarında zayıf kaldı.

   Olcan ise sol kanat da kayboldu gitti.

   Burak ‘ın yokluğu ve tüm bunlar bir kenara ,yine de ev sahibi oyuncuların var olma anlayışındaki istekleri, iyi gününde ve eksik olmayan sarı kırmızılılara yetmedi.

Orta hakem Bülent Yıldırım ve triyosu ise gol attınızda vermedik mi ? diyip durdu !..

                             *

Anlayacağınız,bu aralar sadece Trabzon havalimanı ve hemen alt tarafındaki Trabzonspor  tesisleri  hep sisli değil, Türkiye Futbol Federasyonu , artık şu futbolun üzerindeki  sisleri  bi kaldırsa da, millet önünü görse .

 

 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR