Arif Çetin

Arif Çetin

PLAY-OF Gruplarına Doğru

Hafta sonundaki Beşiktaş mağlubiyeti ve ümit vermeyen futbol, bir çok taraftarın kafasında "Acaba bir kaza yaşanır mı?" sorusunu gündeme getirdi. 
 
Şans, kısmet, talih, adına ne dersek diyelim bu seneki rakipler her alandabizden 4-5 gömlek gerideler. Sırasıyla Derry City, Dinamo Minsk ve Kukesi.Son iki rakibin sahası UEFA standartlarına uygun olmadığı için başka şehirlerde oynamak zorunda kalındı. 
 
Bunların arasından Trabzonspor'u en fazla zorlayanı ise, bir önceki turda karşılaşılan Belarus'un Dinamo Minsk takımıydı. 
 
Tiran'daki maç öncesinde Giray, Malouda ve Bosingwa'nın sakatlıkları, Colman'ın cezalı, Caner Osmanpaşa, Yusuf Erdoğan, Kadir Keleş ve Abdülkadir'inise sözleşmelerindeki maddelerin Zokora gibi olmaması nedeniyle kısıtlı bir kadro vardı sahada. Olcan yine sol bek, hafta sonunun gönül kırgını Adrian, istikrar problemi olan Soner Aydoğdu ve hem sözleşmeden hem de doğuştan torpilli Zokora ise sahada. 
 
Zeminin yeteri kadar uygun olmaması, deplasmanda oynamanın verdiği dezavantajdan gibi gerekçelerle temkinli başladı bordo mavililer. İlk atak 25. dakikada geldi. Çok sıkıcı bir maç derken Olcan'ın çevikliği penaltı kazandırdı. Adrian ise kendisinden bekleneni yapmakta zorlanmadı. 
 
Golden sonra topa daha çok sahip olan takım Trabzonspor'du. Rakibin, Zeki Yavru ve Olcan Adın'ın arkasına uzun top atma düşüncesi de rahatça bertaraf edildi. Adrian ile gelen ikinci golde yardımcı hakemin hangi gerekçe ilebayrak kaldırıp golü iptal ettirdiğini merak ediyoruz. 
***
Kukesi'nin ikinci yarı başlarında bir canlanma düşüncesi olsa da başarı sağlamadı. Zokora, Aykut Akgün ve Soner Aydoğdu'nun daha yakın oynayarak topyapmaları, Olcan Adın'ın ön bölgede daha fazla görünmesini sağlarken, Adrian ve Henrique'ye ise az da olsa rahatlık getirdi. Kalecinin sektirdiği topta, Adrian'ın akıl dolu hareketini skora dönüştüren Brezilyalı Henrique, Şota'nın rekorunu da ele geçirdi.
 
Skorun iki farka ulaşmasından sonra rakibin daha fazla ön bölgeye geleceğini ve savunmada boşluklar bırakacağını düşündük. Oysa Kukesili oyuncularınbuna niyetleri yoktu. Tribündeki taraftarların sahadaki oyuncuları düşünüp plastik su şişesi atma inceliği, tatsız tuzsuz maçtaki unutulmazlar arasında yerini aldı. 
***
İkinci ayak için Avni Aker'de de bir problem yaşanacağını düşünmüyorum. Trabzonspor'un UEFA Play-off grup maçları şimdiden hayırlı olsun. Tiran'dakidoksan dakikada Aykut Demir, Mustafa Yumlu, Zokora, Aykut Demir ve Adrian diğerlerine göre bir adım öne çıktılar. Beğenilmeyen Paulo Henrique, aynı sezonda 6 gol atarak, Avrupa Kupalarında bir sezonda en çok gol atan oyuncu olarak Trabzonspor tarihine geçti. 
 
Son bir paragraf ta Fildişili Didier Zokora için. Bu maçta iyiler içinde yer aldı. Biz de hakkını verdik. Ancak, geçmiş sezon ve bu sezon öncesi yaptıklarından sonra hâlâ Trabzonspor forması girebiliyorsa, yetkililerin ayıbıdır. Sözleşmesinde ağır hükümler var diyorsanız, sabahın beşinde antremana davet edilen Hasan Üçüncü ve Erdinç Yavuz'un suçu neydi?

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR