Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

178 Trabzonsporlu..

Her hafta, E Mailime , Facebook’da ki mesaj kutuma, hatta nereden buluyorlarsa cep telefonuma tanıdığım, tanımadığım insanlardan mesajlar gelir. Yine de sağ olsunlar, çoğunda sitem, eleştiri, öneri, isyan,tebrik,alkış ve ıstırapta vardır. Sözlü de dinlediğim olur bazen .

Dinlediklerimden en son biri mesela şöyleydi : Ağabey, Geçtiğimiz sezon bir maçta

kamilkoc.jpg

fotofon.jpg

aci.jpg
mor.jpg

kurs.20121221113523.jpg

tribünlere Avni Aker’de pankart asıldı “ Günahların Takımı Fenerbahçe “  Bir gün sonra Trabzonspor taraftarı olduğumuz dernekten içeri sivil polisler girdi. Bizi tanıyorlar dediler ki ; Arkadaşlar dünkü maçtaki açılan pankartlar ve olaylarla ilgili bize 25 kişiyi verin yada isim verin, almadan gitmeyiz. Biz de dedik ki  “ Nasıl yani ? Bunlar karpuz mu seçip de verelim. Yazdıracak adamımız yok, ile de gerekiyorsa yaz bizleri “ dedik isimlerimizi yazdırdık. Sivil polis memuru arkadaşlarımız diyor ki ; Ankara’dan yukardan baskı var, bu iş bizi aştı. İfadelerini almak ve cezai işlem uygulamak için 25 isimi verin bize de gidelim. Ya böyle bir şey olabilir mi ? O kalabalıkta kim ne yaptı ? Kim ne etti. Biz nereden göreceğiz de vereceğiz ve ayrıca bu emri bu baskıyı İç İşleri Bakanlığı nereden aldı da, sizi bize gönderdi. “

Üst de yazdığım canlı şahitlerden dinlediğim bir örnek. Polis memurlarının bu pozisyondaki durumu, emir kulu ne yapsın ?                                                                

Düşünebiliyor musunuz ? 178 Trabzonlu ,Trabzonspor taraftarı içerisinde bayan da var sanırım.

16 aydan beri Trabzonspor maçını her nerede oynuyorsa oynasın, isterse uzayda Mars gezegeninde, bu kadar isim, bu kadar kişi oldukları yerdeki, en yakın karakola imza veriyor maçın başında ve devre arasında.. karakol çalışanları da saatlerce bu işle meşgul oluyor.  Mahkemeleri yapılmamış ve cezaları belli değil, belki de cezaları bitmiştir. Kimse bu işin nasıl sonuçlandırılacağını da bilmiyor ve bu insanlar bir akıntının içerisinde sele kapılmış gidiyorlar, nereye çarpacakları, nerede duracakları yada nerede selden çıkıp kurtulacakları belli değil.

İşte size bu isyanlardan, bana özel gelen en son E Maili, noktasına,virgülüne dokunmadan yayınlıyorum.

Buyurun ; 

Bizler Trabzonsporluyuz. Genciz, yaşlıyız.. Zenginiz,fakiriz.. İşçiyiz,işsiziz.. Babayız,oğuluz.. Ama ortak noktamız şu ki ; Biz tam 178 Trabzonluyuz, Trabzonsporluyuz.

Ortak noktalarımız Trabzonsporlu olmaktan ibaret değil maalesef.. Bizler her maç öncesi ve devre arası “ En yakın kolluk birimine ” aylardan beri baş vurup ezilen ve sürünenleriz. Futbolda şiddeti önleme adına çıkarılan ve bizimde desteklediğimiz 6222 sayılı sporda şiddet yasasının, alt yapısı oluşturulmadan uygulamaya konulmasının mağdurlarıyız. Aramızda stada alkollü girip göz altına alınanda var, statta kavga edende var, ‘’ Günahların Takımı Fenerbahçe ’’ pankartını açanlar da var, tribünde bir adet meşale yakan da var, stada girmek üzere kuyrukta eşi ile birlikte göz altına alınan da var, ne yaptığını bilmeyende var… var hepsi var !!!

Trabzonspor’un maçı nerde olursa olsun, maçın İrlanda’da , Belarus’ta yada Arnavutluk’da oynanması bir şey ifade etmez !!! Yurt dışına çıkmamışsın, pasaportun bile yok ama geleceksin karakola, maça gitmedim diyeceksin.. Yetmedi !!!!  Devre arası geleceksin 45 dakika içinde İrlanda’ya gidip stada girmediğine dair devre arası imzası da vereceksin !!! Gelmiyor musun?  Eksik imza başına 500 Türk Lirası ödeyeceksin !!! Ödemiyor musun? Eksik imza başına 3 ay hapis yatacaksın !!!

Tamam dedik, bir suç işledik ya da işlemedik.. ‘’ Günahların Takımı Fenerbahçe ’’ pankartı açtık ya da açmadık.. Gidelim atalım imzamızı, bitsin bu çile dedik.. Ama olmuyor.. Maça 10 dakika kala Taksim karakolu, Çarşı karakolu, ilçe karakolları fark etmez.. o an neredeyseniz karakol içinde kuyruklardayız.. Zaman zaman ‘’ POL NET ’’ denen Online sistemi çalışmıyor, karakol da oturun bekleyin diyorlar.. Hani ya beklerken çay da söylemiyorlar.

Sistemin çalışmadığına ve buradaki şahısların karakola başvurduğuna dair evrak düzenleyip gitmeyi talep ediyoruz.. Olmaz diyorlar !!!  Traji komik ama bir defasında elektrikler kesildi karanlıkta karakolda oturduk, elektrikler gelecek, imza atacağımız kağıtlar ‘ ’POL NET ’’ sisteminden basılacak ve bizde gidebileceğiz.. Bitti mi ? Hayır, devre arasında yine bekleriz !! Maç nerede ? İstanbul’da, İzmir’de, Trabzon’da, Minsk’te, Tiran’da .. Maazallah maç bitmeden stada girmek için Arnavutluk’a da ışınlanabiliriz !!!!..

İmza çilelerimizde bir araya geliyoruz, kader mahkumu arkadaşlarımızla !!  Bu duruma bir düzen getirmek için ne yapabileceğimizi tartışıyoruz.. Savcıya çıkalım dedik.. Gittik savcımıza; ‘’ Aramızda tam 16 aydır imza atanlar var, henüz mahkemeye bile çıkmamışlar, ceza almamışlar, sadece tedbir amaçlı imza atıyorlar, ne yapacağız ? ’’ dedik. Savcı Bey kendisinin de tam olarak bilgi sahibi olmadığını, kendisinin sadece önüne gelen dosyalarla ilgilenme mükellefi olduğunu ama çevik kuvvet merkezinin bilgi verebileceğini söyledi. Bir kaç arkadaş gittik çevik kuvvet’e, durumu izah ettik, ne yapacağımızı sorduk.. Bilgimiz yok, Adliye’de 29 numaralı odada spor savcıları var, oraya başvurun dediler.. Yılmadık, oraya da gittik.. Bayram öncesi ve adli tatilden sebep sayın savcılar yok, savcı kalemlerinden birinin iyi niyetli ‘’ dilekçe yazın ’’ tavsiyelerini dinleyip, geri döndük.

Sayın Beşyıldız;

Bizler 178 Trabzonsporluyuz. Yıkılmadık ayaktayız, karakollarda ‘’ POL NET ’’ sistemine, elektrik kesintilerine, deplasman maçlarına 45 dakika ara ile iki kez karakola gidip gelmeye direniyoruz. Ama mahkemeye dahi çıkmamış, ceza bile almamış, ne kadar imza atacağı bile belirsiz arkadaşlarımız direnemiyor.. Aramızdaki son kara mizah ağız birliği şudur ki ; Tek silahımız olan kalbimizdeki Trabzonspor aşkını ve elimizdeki Trabzonspor bayraklarını kolluk birimlerine teslim edip, ülke sınırları dışına çekilmeye teklif etmek istiyoruz.. Malum yeni moda bu..!!!!!

İstanbul basının karşısında yıllardır aslanlar gibi direnen, bağımsız Trabzon basınının cesur kaleminin aracılığı ile tüm Trabzonlular’a ve Trabzonsporlulara  duyurulur. Kanıt isteyen herkesi, sezonun Trabzon’da ki ikinci lig  maçından 5 dakika önce ve devre arasında Taksim veya Çarşı Karakolu’na ıstırabımızı görmeye bekliyoruz.

İmza : 178 Trabzonlu

Bu 178 Trabzonlunun, Trabzonsporlunun içerisinde, iş adamı olup  işçi çalıştıran var. Evde yatalak annesini bakan var. Çoluk çocuğu olan var, esnaf var, zor şartlarda çalışan insanlar var. Yaşlı anne,babasına bakan var. İşçisi , memuru var, Çocuğu spastik olan var. Ekonomik sıkıntısı olan var. Hasta olan var. Öğrenci olan var. Karakola gitmek için dolmuş parası bile olmayan var. Var oğlu var ?

Bu insanlar adam mı öldürdüler ? 16 aydır tam saha, pardon tam ülke pres altındalar !..

Prosedür saçmalıklarla dolu, işgüzarlıktan ve kırtasiyeden başka  bir şey değil.

178 Trabzonsporlunun, tek istedikleri şu ;

Acilen Adalet , yoksa bu gidişle 300 Spartalı olacaklar.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR