Salih Çamoğlu

Salih Çamoğlu

Özkalfa penaltımızı yedi

Trabzonspor’a galibiyet ilaç gibi gerekli idi, çünkü, lig başladığından beri maç kazanamamış, ligin dibine adeta demir atmıştı.

Futbolcular özgüvenlerini toplaması, camia da üzerinde dolaşan kara bulutları dağıtmak, patlamaya hazır bombayı bulup imha edip, bordo mavili renklere gönül veren herkese rahat bir nefes aldırmak gibi bir galibiyet oldu Mersin maçı.

Trabzonspor kazanmaya başladıktan sonra Teknik Direktör Halilhodziç’in Mersin karşısına çıkardığı kadroyu bir daha sahaya süreceğini sanmıyoruz.

Çünkü, Vahit hoca elindeki sağlam futbolcular arasından en zayıf on biri bulup çıkarmak için, kadro seçiminde belli ki büyük zahmet çekmişti.

Vahit Hoca’ya değineceğiz yazımızın ilerleyen bölümlerinde ancak karşılaşmanın orta hakemine bir parantez açmadan geçmek olmaz.

Karşılaşma Trabzonspor’un lehine 1-0 devam ederken, bordo mavili takımın aleyhine öyle basit bir penaltı verdi ki, bu sezon hakemlerin bu takımın canını yakacak anlamına gelir, Halit Özkahya’nın penaltı kararı.

Bosingva’nın Mersinli futbolcu ile topa kafa çıktıkları anda yaptığı hiçbir hareket yok, havadayken rakibe sürtündü o kadar.

Bu sürtünmeye Özkahya hiç tereddüt etmeden penaltı çaldı.

Penaltı bu kadar ucuz olmamalı.

Aynı hakem karşılaşmanın ilk devresinde, Cordoza’ya yapılan müdahaleyi es geçerek oyunu devam ettirdi.

Bosingva’nın hareketini on kusurlu hareketten biri olarak değerlendiren Özkalfa, Mersinli oyuncunun ceza sahası içinde topu kontrol etmiş, kaleci ile karşı karşıya kalan Cordoza’yı elleriyle sarılıp yere indirmesini es geçti.

Trabzonspor-Mersin kaçında orta hakem Özkalfa gerçekten çifte standart uyguladı.

Galatasaray-Fenerbahçe karşılaşmasında taca çıkan topu Fener lehine devam ettirip, gol olmasını sağlayan Cüneyt Çakır’a ne demeli.

Bu sezon hakemler yine eski bildiğimiz gibi tek taraflı çalışıyorlar, yoksa 3 Temmuz öncesi olduğu gibi süper ligde Aziz Yıldırım tezgahı hakemler üzerinden devam mı ediyor.

Mersin karşısında alınan ilk galibiyet ilaç gibi geldi, bu galibiyete camiada herkesin çok büyük ihtiyacı vardı.

Ancak, sistem ve oyun olarak Trabzonspor daha yolun başında.

Ya Vahit Halilhodziç bu takamı oynatamıyor, ya da transferler yanlış yapıldı, bu takımın oyun sistemi yok.

Saha içinde karşılaşma devam ederken, Trabzonsporlu futbolcular belli bölgelerde kümeleniyorlar, sahadaki bazı futbolcular işe yeni başlamışlar gibi nerede duracaklarını nasıl pozisyon alacaklarını bilmiyorlar.

Kaleci Fatih zamanla iyi bir kaleci olacağa benziyor, Trabzonspor formasını hem de Onur gibi bir kalecinin ardından giymek kolay değil.

Deneyimli kaleci olsaydı Fatih, o penaltıda ikinci ve üçüncü vuruşlara fırsat vermez, ilk vuruşta penaltıyı sahanın ölü bölgesine tokatlardı.

Mersin forvetleri bordo mavili takımın defansını hiç zorlamadı onun için olacak ki, defansta sırıtan oyuncu yok gibiydi. Ortada oynayan Cezaylilerin uyumu ve pozisyonlarda topa ilk müdahaleleri yerindeydi, güven verdiler.

Orta saha rakibe hiç basmıyor, rakibin oynamasına ve pas yapmasına fırsat veriyor, zaten Trabzonspor oturmaya başlayınca orta sahanın dün ki oyunculardan oluşmayacağı da bir gerçek.

Cordoza’nın gol atmasına sevindim, o kadar pozisyon kaçırdıktan sonra bir de direğe nişanladığı top var.

Yatabare’nin Cordozo’dan daha etkili bir futbolcu olduğuna inaniyorum.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR