Arif Çetin

Arif Çetin

Onurlu galibiyet

 

         Türkiye Kupası grup maçlarında üç hafta önce kendi sahamızda farklı mağlup olduğumuz Eskişehirspor'du rakip. Trabzonspor on beş gündür haftaya iki maç sığdırıyor. Oyuncular yorgun. Farklı bir kadro beklentisi hepimizde vardı. Ancak, ligde alınan istikrarsız sonuçlardan sonra kupayı tehlikeye atmamak adına ideale yakın onbir vardı sahada.

         Celustka, Giray'a partner olurken, Zokora'nın yanında Sapara oynadı. Erken gelen gollere rağmen savunmadaki ikili uyumsuzdu. Eldeki kadroda kötünün iyisi yine Giray ve Mustafa birlikteliği.

         ERKEN GELEN GOLLER

       Rakip Eskişehirspor savunmayı ileride kurarak bir nevi kendi ipini çekti. Eskişehirspor'un orta sahayı kalabalık tutarak oyuna hakim olması bordo mavilileri zora sokardı. Ersun Yanal'ın erken sonuç alma iştahı yarıda kaldı. Evet, Trabzonspor son haftalarda formsuz. Ama neyi varsa ilk dakikalarda kullandı. Her topa iki-üç bordo mavili oyuncu koştu. Çıkarken kaptıkları toplarla da iki farklı skoru elde ettiler.

         Sonrasında ise ani ataklar dışında sahada görünmediler. Paulo Henrique ile yakalanan iki pozisyon gol olsa maç tamamen kopacaktı. Brezilyalı oyuncunun fizik gücü üst seviyede. Ancak, gol pozisyonlarında sağlıklı düşünemiyor. Kendine olan güvensizliği onu acele davranmaya itiyor. Bu da başarısızlığı tetikliyor.

         ELDEKİ MALZEME SINIRLI

         Gördüğümüz kadarıyla Şenol Hoca, en uçtaki oyuncunun stoperlerin kucağında değil, çizgiye ya da orta sahaya kadar gelmesini istiyor. Onun boşalttığı alanlara  Halil ve Olcan gibi kenar oyuncularının kaymasını istiyor. Bu şekilde daha hareketli bir hücum hattı planlanıyor. İlk golde bu şekilde geldi.

         Trabzonspor bu uygulamayı geçmiş yıllarda Umut ve Burak ile başarılı şekilde uyguladı. Yattara yerine Burak'ın tercih edilmesi de bu yüzdendi. Ancak, Ne Henrique bir Umut, ne de Halil Altıntop bir Burak.

         İKİNCİ YARI STOP

         İkinci yarıda oyunun kaderi tamamen Eskişehirspor'un eline geçti. Trabzonspor orta sahası tel tel dökülürken daha erken bir müdahale beklerdik. Fiziksel olarak yorgun bir takım, ve üç gün sonra Galatasaray sınavı. Nihayetinde Aykut oyuna girdi, sonrasında rakip 10 kişi kaldı. Yoksa iki farklı skoru koruyabilmek zordu.

         ONUR'A NAZAR BONCUĞU

         Bir takım düşünün. İlk 15 dakikada iki farklı skor yakalasın. Sonrasında altı net pozisyonu kalecisi kurtarsın. Pozisyonlar da öyle sıradan değil. Benim diyen kaleci o topları çıkaramaz. Bu akşam tüm Trabzonsporluların Onur Kıvrak için nazar duası okuması gerekir. Hem de defalarca.

         Alınan üç puan Türkiye Kupası için önemli. Grubun diğer favori takımı Antalya, deplasmanda farklı galip geldi. Bu grupta Mersin İdman Yurdu'nun şansı yok. Trabzonspor, Antalyaspor ve Eskişehirspor arasında geçer yarı final mücadelesi.

         İşte böyle bir doksan dakika geride kaldı. Pazar için umut var mı derseniz; Bu takımın istikrarı yok. Bakarsınız fark atar, bakarsınız fark yer. İnşallah kazanan Trabzonspor olur.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR