Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Kıyamet, pazar gecesine kaldı !..

 

Ligde sahasında ilk kez ve farklı yenildiği Eskişehirspor önündeki ezikliğini, üzerinden atmak için kupa maçına çıkan lig yaralısı Trabzonspor, yine her zamanki gibi başka bir 11’le sahada yer aldı.
 
f1.jpg
aci.jpg
mor.jpg
sar.jpg
unlas.jpg
kurs.20121221113523.jpg
Stoperde Giray ve Celustka ,orta sahada ise Zokora ve Sapara hücumda ise Henrique ve Adrian ikilisini tercih eden Şenol Güneş, sadece Alanzinho’yu Galatasaray maçına sakladı.
 
*

Janko ve Volkan’ı yedek kulübesinde yanında tutarak mutlak galibiyet arayan Şenol hoca ve ekibi, 9.dakika da ki harika varyasyon sonucu en son Halil’le ilk golü bulması ,ardından gelecek dakikalar için de moral oldu.

 
Adrian’ın ayağından 5 dk sonra gelen gol, tribünlerdeki yerlerini alarak bu takımı yalnız bırakmayan gerçek taraftarlarının yüreğine su serpti.
 
Özellikle kaleci Onur’un da gününde oluşu, karşılaşmanın karşılıklı gollerle geçmesine izin vermezken ,bordo mavili 1 numaralı bu adam,kalesinde devleşerek yine 10 numara alkış aldı.
 
*
 
İlk 45 dakika da konuk ekip adına Veysel Sarı , Nuhiu,Necati gibi isimlerin kaçırdığı goller ise ev sahibini rahatlatır cinstendi. Necati’nin Yakın zamanda Trabzon’da ki 3-0 lık deplasman galibiyetinden sonra İstanbul Havalimanında, yanındaki kişinin 3-0’lık galibiyet sorusuna ” Trabzon olacağına, Fener şampiyon olsun ” diyecek kadar içini kin bürümüş bu delikanlı, sarı kartı da görünce,devre arasında soyunma odasında kaldı.
 
Net gol pozisyonları kaçırmasına rağmen, iyi oynayan Brezilyalı Henrique’de, inadına ben bu formayı giyeceğim demeye başladı.
 
*
 
Yalnız şunu net gördüm. Trabzonspor 2-0 galip iken bile, izleyenlere ve taraftarına rahatlık vermiyor. Her an gol yemeye hazır bir görüntü çizmeye devam ediyor. Bu yıl ki takım rakibi önünde 3-0 öne geçmedikten sonra camiasına rahatlık yok,vesselam…
 
Her nedense karşılaşma başından beri gerginliği gözden kaçmayan, Kırmızı-Siyahlıların at kuyruklu oyuncusu Erkan, 70.dakika da gördüğü haklı kırmızı kart, Orta hakemi de, tribünleri de, her iki takımı da rahatlatınca, gecenin rengi belli oldu.
 
*
 
Eskişehir takımı eğer yakaladığı fırsatları gole çevirebilseydi, maçın şekli inanın çok zorlaşırdı. Henripue,Adrian ve Halil ilerleyen dakikalarda dinlendirilme maksatlı kenara alınırken, Aykut,Janko ve Volkan’ın yerlerine oyuna girişleri, kendini ekstra olarak fark ettirmedi diyebiliriz.
 
Trabzonspor takımı, eğer önümüzdeki Galatasaray karşılaşmasında böyle isabetsiz oynarsa ,devre bitmeden liderle arasındaki puan farkı 12’ye çıkar,benden yazması.
 
Orta hakem Suat Arslanboğa mı ? oda zırt-pırt düdük çalıp oyunu keserek, elini kart cebinden çıkarmayarak, sıradan bir hakem görüntüsü çizdi.
 
* Sizinde bildiğiniz gibi, Maya uygarlığı, Maya halkları tarafından kurulan keşfedilme öncesindeki Amerika uygarlıklardan biridir. Bir Orta Amerika uygarlığı olan Mayalar, binlerce yıl boyunca Meksika'nın güneydoğusundan, Guatemala'ya kadar uzanan bir bölgede hüküm sürmüştür. Günümüzde hâlen konuşulan ve ırkından halen daha yaşayanların olduğu Maya dili ve uygarlığı, M.S 3. yüzyılda altın çağına adım atmış, son Maya devleti ise 1901’de Meksika tarafından işgaliyle ortadan kalkmıştır. Çok eski tarihlerde ortaya attıkları 21 Aralık 2012 tarihinde kıyamet kopacak iddiası, saçma sapan olsa da, küçük kıyamet aslında belirtikleri bu tarihte kopmuştur ama sadece Avni Aker’de… Aslında asıl büyük kıyamet, önümüzdeki pazar gecesi aynı yerde kopacak.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR