Arif Çetin

Arif Çetin

Kazanmak Güzel

3 Temmuz'dan bu yana gelişen süreçte yaşananlar, çarşamba-pazar devam eden Super Lig ve Şampiyonlar Ligi sürecinde mental ve fiziksel olarak yorgun düşen teknik heyet ve futbolcu kadrosu.

***

Hafta içerisinde Etik Kurulu raporunun basına sızması, Trabzonspor'un duayenlerinin antremana giderek takıma verdikleri katkı bordo mavili camianın silkelenmesini sağladı. Bununla birlikte, Burak Yılmaz'ın haftalardır eleştirilen yalnızlığına çözüm bulunması, farklı skorun teknik, psikolojik tahlilidir.

***

Trabzonspor'un efsane oyuncusu Necmi Perekli, uzun süredir inatla üzerinde durdu. Bizlerde dilimizin döndüğü kadar anlatmaya çalıştık. Özellikle Avni Aker'de Burak Yılmaz'ı tek basına en uçta bırakmak çözümsüzlüktur. Bakın Halil Altintop doğru yerde oynayinca takımın rengi nasılda değişti.

***

Bır futbolcunun saha icersindeki artıları ve eksilerini degerlendirip, ona göre mevki belirleyeceksin. Sol çizgide oynatilan Halil Altintop, savunma anlamında takım oyununa büyük katkı veriyordu, ancak aynı verim hücum noktasında eksikti. Sol çizgide topla buluşan Halil, sürekli top ezerek Trabzonspor'u kanadı kırık bırakıyordu.

***

Halil Altıntop'un Burak Yılmaz'a yakın oynaması hem Burak'ı rahatlatti, hem de orta sahanın hücum bölgesinde daha fazla görünmesini sağladı. Halil belki tam olarak gerekenleri yapamadı, ancak skor yükünün sırtlanmasi noktasında olumlu katkı verdi.

Adrian ve Alanzinho özellikle ilk yarıda pas tercihlerinde daha dikkatli olabilseler, skor daha da uçuk olabilirdi. Ama buna da şükür. Haftalardır galibiyet yüzü görmeyen, özgüven kaybına doğru hızla yol alan oyuncu kadrosu Orduspor galibiyeti ile 2011 yılına 3 puanla veda etti.

***

Şimdi yaraları sarma, yeni hedeflere kilitlenme zamanı. En onemlisi de mental terapi zamanı. Başarılı bir Trabzonspor, bu ülkede birilerinin zoruna gidiyor. Mide kramplarina neden oluyor. Ama islerine gelmese de öğrenilmesi gereken noktalar var. Trabzonspor bu ülkenin mihenk taşıdır. Burak Yılmaz'ın golünden sonra kaptan Tolga'nın kalesinden çıkarak gol sevincine ortak olması sessiz ama derinden bir haykırıştir.

***

Hayden uşaklar, zaman birlik ve beraberlik zamanı. Zor günleri beraberde geride bırakma zamanı. Birilerinin hevesini kursağında bırakma zamanı. Zaman Büyük Trabzonspor'un büyük taraftarını yedi düvele gösterme zamanı. Allah yolumuzu açık etsin.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR