Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Kazım’ın evinde

Trabzonspor’un ,İstanbul takımlarıyla 10 kişi kalıp kaybettiği,Beşiktaş,Galatasaray 
ve Fenerbahçe karşılaşmalarında, bu üç takımın taraftarı olduklarını herkesin bildiği orta hakemlerin atanması bir tesadüf mü ? tartışmasının da başladığı şu günlerde, galibiyet özlemine son vermek isteyen Trabzonspor,ilk yarının son haftasında komşusu Orduspor önünde, Antalya kampına 3 puan alarak gitmenin peşindeydi.
Bir taraf da 9 maçtır galibiyet yüzü göremeyen mor menekşeler,diğer tarafta tarihinde ilk kez kendi sahasında, üst üste 3 maçı kaybeden Bordo Mavililer.
*
“ Hepimiz Sadri Şener’iz “ ve “ Kazım Koyuncunun Evi Avni Aker’dir” pankartlarının asıldığı kale arkalarında, bu sezon ilk kez boşluklar gördüm.
Perşembe akşamı saat : 18.00, ne maç günü, ne maç saati be ? Süper !..
Altın renginde formalarıyla sahaya çıkan Orduspor ve artık galibiyet isteyen Trabzonspor,28 yıl sonra yeniden karşı karşıya gelen Doğu Karadeniz’in iki kardeş şehrinin karşılaşmasıydı.


 
Ev sahibi ekipte Giray sakat, Colman ve Trabzonlu oyuncu Aykut cezalı. Konuk ekipte ise Numan ve Trabzonlu oyuncu Fatih sakat,kulübelerinde Trabzonlu antrenör Sebahattin Akbayrak. Ordu’dan gelen 200 kadar taraftar, takımlarını desteklemek için konuk tribününde…
*
Sahanın üstü yine karbondioksit kapsamasında,zehirleniyoruz arkadaş.
etraftaki kalorifer dumanlarında duman altı oluyoruz. Nerede kaldı bu doğal gaz ?
Ligde aradan önce son hafta,Trabzonspor’un averajı sıfır,ilginç …
Burun ameliyatlı Giray’ın yerinde,Trabzonlu Mustafa, nedense bu tarihlerde genelde Noel’e giden !..Colman’ın yerinde,en pahalı transfer Adrian forma giymiş.
Bu Adrian için iyi bir fırsat ama Adrian gole kadar oyunda yok.
22.dakikada bu oyuncunun nefis yan topuk pası ve Halil diyagonal pozisyonda bir anda kaleci Saso ile karşı karşıya,akıllı bir aşırtma vuruş ve yoğun bakımdan çıkış : 1-0
*
Orta sahada bugün iyi başlayan Serkan,kötü başlayan bir Alanzinho, bazen de tersi oluyor.
Oyunun 33.dakikasında, Ordusporlu Ali, Burak’ı indirince, verilen penaltıyı gole çeviren Burak, haftalar sonra yine golle buluştu : 2-0
Bu ana kadar tribünde ve ekran başında tedirgin olan bordo mavili taraftarlar,derin bir nefes aldılar, iki kollarını ense arkasına atıp arkalarına yaslandılar.
Ardından 41.dakikada gelen 3.gol ise Nargile üstüne köpüklü kahve gibi oldu.Halil’in derinlemesine yerden pasını önünde bomboş bulan Burak,yerden köşeye plaseledi. İlk 45 dakikadan sonra,her iki takım soyunma odasına,izleyenler molaya rahat gitti. Niye ? stres bitti.
*
İkinci 45 dakikanın değişik dakikalarında Trabzon takımında ,forma şansını bugün tepen Adrian yerini Volkan’a, Alanzinho,Sapara’ya,Burak da Henrique’ye bıraktı.
Bu yarı, skor biraz netleşince bitse de gitsek havasında oynandı.
76.dakikada Celustka’nın sağdan inip yerden kestiği topa, en son vuran Burak kendinin 3. takımının 4.golünü atarken,ilk devre maçlarını da süper ligde 16 golle,gol krallığınıda 1.sırada tamamladı.
Orduspor’un oyuna sonradan dahil olan Hakan’la serbest atıştan,barajın sırtına çarpan top ile son dakikada kazandığı gol ise bugüne geç kalan bir enstantane oldu.
*
Son haftalarda oyunu büyük bir bölümünde iyi oynamasına rağmen, golü ve galibiyeti bulamayan Trabzonspor takımı, süper ligde tam 6 hafta sonra Ordu galibiyetiyle sanırım, Antalya kampı öncesi kendine geldi.
Bu arada M.Kamil Abitoğlu yönetimdeki hakem triyosu, herhalde bu sezon en rahat maçlarını yönetmiştir. Abitoğlu, oyunu zırt-pırt fazla kesmedi, çok az düdük çalarak iyi maç yönetti. Tartışma yaratacak net bir pozisyon hiç olmadı. Elini kolunu sallayarak maçı idare etti.
Karşılaşma öncesinde stadyumun dev ekranında bir fotoğraf ve bir yazı dikkatimi çekti “ Kazım’ın evi, Avni Aker’dir “
Doğru söze ne denir ? “ Haydeee”

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR