Salih Çamoğlu

Salih Çamoğlu

Gözler TBMM Genel Kurulu'nda

 Sırf biz demiyoruz, iktidar partisi mensupları, sivil toplum örgütü temsilcileri gibi Trabzon’da yaşayan ve siyasetle ilgilenen vatandaşlar da, şehrin siyasi bir sahipsizlik içinde olduğunu görüyor ve bunu seslendiriyor.

 Halbu ki, bundan bir yıl öncesine kadar böyle değildi.

 Hükümette Trabzon’un sahibi vardı.

 Ve bu isim o dönem Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koltuğunda oturan Milletvekili Erdoğan Bayraktar’dı.

 Yerel yönetimlerle sıkı fıkı idi, onların bir dediğini iki etmiyordu.

 İktidar ve muhalefet ayrımı yapmadan Trabzon’daki tüm belediyelere kaynak aktarıyor, projelerine destek oluyordu.

 Kapatılan il özel idareye yüklü miktarda para aktararak, köy ve kırsal alanlara hizmetin ulaştırılmasına katkısını en üst düzeyde veriyordu.

 Şehirdeki dönüşüm projelerini adım adım takip ediyor, hangi aşamalarda olduğunu biliyordu, bu projeleri kendi kaynakları dışından bulduğu paralarla, projelere işlerlik kazandırıyordu.

 17 Aralık operasyonunun ardından istifası istenince bastı istifayı gitti.

 Ne kendi yakasını kurtarabildi Bayraktar, ne de Trabzon’a sahip çıkacak etkin bir siyasetçimiz kalmadı.

 Bayraktar’dan önce Trabzon Milletvekili olarak iki dönem de Faruk Özak bayındırlık ve iskan bakanlığı ile spordan sorumlu devlet bakanlığı koltuğunda oturdu.

 Spor bakanlığı döneminde 2011 Avrupa Olimpik Festivali için yapmış olduğu spor tesisleri ile Trabzon’a ihya etti.

 Bayındırlık bakanlığı döneminde Karadeniz sahil yolunu tamamladı, Trabzon’a önemli hizmetleri geçti.

 Kısacası AK Parti iktidarı döneminde son bir yıl içinde olduğu gibi Trabzon bu kadar ihmal edilmemiş, yatırım ve hizmetlerden bu kadar yoksun kalmamıştı.

 Bugün Trabzon Milletvekili Erdoğan Bayraktar’ın da içinde bulunduğu dört eski bakanın yüce divan oylaması TBMM genel kurulunda yapılacak.

 Temiz olan eski bakanların aklanması temennimizdir.

 Erdoğan Bayraktar’ın bugün mecliste aklanmasını bekliyoruz.

 Mahkeme sonuçları ve komisyon raporlarına bakıldığında Bayraktar’ın bugün ki oylamadan alnının akıyla çıkması için hiçbir neden görünmüyor.

 Bayraktar’ın bugün aklanması denek önümüzdeki genel seçim yeniden Trabzon milletvekili adayı olarak ekip başılığına geri dönmesi ve seçimden sonra kurulacak olan hükümette yer alarak, Trabzon’un beklediği yatırımlara el atmasıdır.

 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak genel seçim elbette ki, milletvekili olmayı hayal eden isimler için çok önemli.

 Ancak, Trabzon’un bekleyen sorunlarına çözüm üretecek kadroların meclise gönderilmesi, oradan da kurulacak kabinede yer alması ve hükümet sıralarında illere pastadan pay dağıtılırken, şehrimizin ve bölgemizin de hakkını alması daha da önemlidir.

 Milletvekili aday sıralaması yapılırken, bu konuda parti teşkilatları ile vatandaşlar görüş bildirirken Trabzon’un gereksinimlerini de ön plana çıkarmaları lazım.

 Kim daha iyi vekillik yapar, vekil olanlar arasından bakanlık koltuğuna kim oturtulur, Trabzon insanının hakkını kim daha iyi korur, tuttuğunu koparır, bu konular genel seçim öncesi, öncelikli tercihimiz olmalı.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR