Arif Çetin

Arif Çetin

En Güzel Bayram

Onuncu haftaya gelindiğinde puan cetvelinin üst sıralarındaki Fenerbahce mağlup, Galatasaray, Bursaspor ve İstanbul Belediye berabere kalmış. Alınacak 3 puan Bayram hediyesinden de öte. Gün boyunca Kurbanlarını güzel bir havada kesen taraftarlar, gurbetten memlekete gelen bordo mavili yürekler... Düşünsenize, memlekete geliyorsunuz ve geldiginiz hafta Avni Aker'de iç hasa müsabakası var. Dışarıda yaşayan Trabzonsporlular için çifte bayram fırsatı.

Son iç saha macında tanınmayacak kadar kötü bir takım vardı.Antalya karşısında beraberlik zor gelmişti. Geçen süreçte Antep deplasmanı ve CKSA sinavlarinda sonuc iyi olsa da idare eden bir futbol.

Böyle başladı Kayseri sınavı. Taraftarın Şota Arvaladze sevgisi bitmemiş, bitmeyecek gibi de görünüyor. İlk dakikalarda Kayserispor'un Abramat ile geliştirdiği tehlikeli ataklar vardı. Trabzonspor orta sahası iyi toparladı sonrasında.

Ferhat'in sakatlanması ile üzülürken, büyüklerimizin "Herseyde bir hayır vardır" sözünü hatırladık. Gercekten de bazı olaylarda hayır varmış. Adrian'in oyuna girmesi ile Serkan, Celustka, Alanzinho ve Halil'in yerleri değişti. Ne olduysa bundan sonra oldu. Trabzonspor takım halinde direnç kazandı, istekli ve arzulu oynamaya başladı. Orta sahadan hızlı çıktı bordo mavililer.

Mac oncesinde rakibin sol tarafında oynayan Hasan Ali Kaldırım ve Abramat ikilisinin tehlikeli olacağını düşünürken, Trabzonspor'un ataklarının rakibin bu bölgesinden geliştirmesi dikkat çekti.

İkinci yarı tamamen farklı bir takım vardı sahada. Özlenen, beklenen Trabzonspor bu dedik. Adrian daha çok golü düşünse, Halil aldığı toplarda geriye kaçmak yerine ileriyi düşünse oyun daha onceden bitecekti. Burak Yılmaz'ın muhteşem vuruşu sonucunda kalenin yarım metre icine düştügünü göremeyen hakem, mutlaka saglik raporunu gözden geçirmeli. Başka da diyecek bir şey bulamıyorum.

Trabzonspor, rakibi kim olursa olsun Avni Aker'de galibiyet psikolojisi ile oynamalı. Rakibinin hamlelerini bekleyen bir anlayış bu sahaya yakışmıyor. Bu müsabakada, birinci dakikadan itibaren kazanmayı düşünen bir felsefe vardı sahada.

Skorun 2-1'e gelmesinin tek nedeni, oyuncuların 75.Dakika'dan sonrasında  tatili düşünmeleridir. Antep ve Kayseri sınavlarından alınan 6 puan, çok ama çok önemli. Umarız devamı gelir. Trabzonspor'un milli mac arasını iyi degerlendirip kazanma istikrarını devam ettirmesi gerekir.

Taraftarlar ise mac sırasında başlayan yogun yağmura rağmen takımını hep destekledi. Olması gereken de buydu. Alkışın en büyüğünü onlara gönderiyoruz.

Mübarek Kurban Bayramınızı tebrik ederken, tüm bayramlarınızın bordo mavili galibiyet içersinde geçmesini temenni ederim.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR