Arif Çetin

Arif Çetin

Dayan Ankaragücü

 

Bu maç için o iyi oynadı, bu kötü oynadı seklinde bir şeyler karalama düşüncesinde değilim. Zaten futbolumuzun köküne incir ağacı dikildi. Sorumluluk hissetmesi gerekenler minareden daha doğruyum havasında. İste böyle bir ortamda ülkenin başkentinde Süper Lig müsabakası oynandı.
***
Hey gidi Ankaragücü hey! Fillerin savaşında ezilen Ankaragücü. Düşünsenize bir ülkenin en üst liginde aynı renkleri taşıyan iki var. Her ikisi de sarı lacivert. Bir kentin iki yakası gibi. Varoşlar ve sosyete mahallesi. Bir yanda her türlü kirli işler yapılıp, alın terine hile karıştırılıyor. Diğer yanda yokluk yüzünden Sivas gibi bir deplasmanda ıslak formalarla ikinci yarıya çıkılıyor. Şair Karakoç'un dediği gibi lambada titreyen alev üşüyor. Bir ülkenin futbol çınarı üşüyor.
***
Birisi futbolda parayı ana amaç olarak belirleyip zehirli sarmaşıklarla sahte baharı yaşıyor. Diğeri paranın amaç olduğu ayak topunda ayak oyunlarına kurban.
***
Nereden geldik buraya. Futbolumuzun iki çınarı Ankaragücü ve Trabzonspor'un o kadar ortak noktası var ki! Trabzonspor'un sembol isimleri, Ünal Karaman, Hamı Mandıralı ve Fatih Tekke'nin son dönemlerinde sığındığı liman... Ankaragücü futbol baronlarının esaretine mahkûm. Trabzonspor ise haklı olduğu davasında adalet savaşında.
***
Ankaragücü zor durumda. Gecekondu isyanda. Anadolu dayanışmasını, kadirşinaslığı dostluğu gösterecekti her iki takım taraftarı. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu izin vermedi. Başkentin bayanları ev sahipliği yaptı, kuzeyin bayanlarına. İsimler farklı olsa da duygular aynıydı. İsyan aynı. Gol olmuş, ofsayt olmuş kimin umurunda. Cenaze evinde düğün yapmak hangisine yakışır.
***
19 Mayıs Stadyumunda atılan her golde Şenol Güneş’in sevinci yoktu, Hakan Kutlu'nun hüznü daha önemliydi. Kardeş düşen kardeşinin elinden tuttu, ayağa kaldırdı. Futbol denen oyun mertçe oynandı tüm kalleşliğine karşın birilerinin. Gollerin tümünü Ergin KELEŞ attı, tümünü Tolga ZENGİN yedi.
***
Dayan Ankaragücü. Onurunla gidiyorsun, onurunla döneceksin. Onur'u sadece isim olarak algılayanlara inat ezeli rakibin ama ezeli dostun Trabzonspor camiası seninle olacak. Birilerinin gitmemek için çırpındığı Bank Asya'da başı dik oyna.
***
Değerli dostlar, bağışlayın... Futbol yazmak gelmiyor içimden bu maç için. Skor TFF kayıtlarına misafir takım lehine 0-4 olarak geçti. Goller; Olcan, Burak (2) ve kendi kalesine İshak.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR