Arif Çetin

Arif Çetin

Bu Sene Böyle

Yanlışlar, doğrular, artılar, eksiler. Sadri ŞENER, Nevzat ŞAKAR, Şenol GÜNEŞ. Yaşananlara sorumlu olarak bu üç ismi de göstersek, birisi haklı, diğeri haksız da olsa ortada gerçekler var. Her yönüyle kötü planlanan bir sezon. Ama bir şekilde geçecek ve bitecek. Mayıs 2013'ün ikinci haftasının daha erken gelmesini Trabzonsporlulardan çok isteyen başka bir taraftar topluluğu yoktur.            

Tolunay Hoca, son iki haftadır devam ettirdiği kadro yapısını Kasımpaşa maçında da sürdürdü.  Futbolun temel gerçekleri açısından pek de doğru bir kadro yapısı değil. Ancak alınan bir puanın önemli olduğu bu günlerde yapacak ta fazlaca bir şey yok. Trabzonspor önce gol yememeyi planlıyor, Mersin deplasmanında örneği görüldüğü üzere, denk getirirse de atıp kaçmayı.            

Oyuncuların ruh halleri de aynı formatta. Hücumu düşünen, orta sahayı geçip birşeyler yapmak isteyen oyuncu sayısı yok denecek kadar az. Trabzonspor'un bu sezon yaşadığı hücumda çoğalamama  hastalığı net olarak ortada. Oyuncular o kadar sinmiş ki, hücumu akıllarından geçirseler, sanki düşünce suçu işleyecekler.            

Savunmada dört stoper, orta sahada dört savunma özellikli oyuncu ve Olcan. İleri de ise bayram törenlerinde bir eline balon, diğerine dondurma verilmiş şekilde gezen Paulo Henrique.            

Abdullah Karmil'in savunmanın sağında oynadığını görünce, Özkan Sümer'in Trabzonspor'daki son hocalık dönemi aklımıza geldi. Özkan Hoca, şu anda Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörlüğü yapan milli stoper Osman Özköylü'yü sağbek oynatırdı.            

İlk yarının 2-0 ile tamamlanması oyunun bittiğinin göstergesiydi. İkinci yarının başındaki Alanzinho ve Halil takviyeleri biraz olsun dengeleri değiştirse de, sonuçta; kayıp sezonun dökülen bir yaprağı olarak geride bırakılan bir gece oldu.            

Sevgili Trabzonsporlular. İkinci yarının başından itibaren tekrarlıyorum. Bu sezon böyle. Bir şekilde sona erecek. Kupada alınacak her mesafe Trabzonspor için kazançtır. Lig maratonu,  iki ileri bir geri şeklinde tamamlanacak. Bordo mavililer ligde kalan  on haftayı tamamlayacak.            

Taraftar için, hoca için, oyuncular için, yönetim için zor bir süreç. Ama bitmek zorunda. Önemli olan gelecek yılın hazırlıklarını doğru yapmak. Bu yıl tekrarlanan hatalardan ders çıkartmak. Ne yapalım, bu yıl böyle!...

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR