Cenap Serdar

Cenap Serdar

Allah'ın Adaleti

Sonunda Allah’ın adaleti tecelli etmeye başladı. Özellikle sezonun ikinci yarısı itibarıyla Futbolda o kadara enteresan gelişmeler yaşandı ki özellikle Trabzon camiası şaştı kaldı bu işlere, her yerden her kesimden Trabzonspor üzerine yoğunlaşmış baskılar geldi, rakip Fenerbahçe maşallah çıktığı her maçı çok farklı kazandı! Bursaspor maçı hariç çünkü Bursa gerçek anlamda Futbolun gereğini kısacası adamlığın gereğini o maçta yerine getirdi. Bizler bir şeylerin döndüğünü fazlasıyla görüyor hissediyorduk ancak elde delil belge olmayınca boşu boşuna çırpınıp, kudurup duruyorduk bu arada insanları suçlamanın da kötü bir şey olduğunu biliyorduk. Biraz da Trabzonlu olmanın vermiş olduğu efendilikle fazla ileri gidemiyorduk açıkçası.

 

Maçlardan sonra hafta içi yazmış olduğum yazıların bir çoğunda “Allahın adaletinin er ya da geç mutlaka tecelli edeceğini, susuyorsak korkaklığımızdan değil efendiliğimizdendir” diye ifadelere çek kez yer verdim ve şimdi gelinen noktada Allahın adaletinin nasıl tecelli etmeye başladığını, mağdur duruma düşen, haksızca elinden şampiyonluğu alınan ve buna bağlı olarak sporcuları bir bir elinden giden bir takımın hakkının, Allah adaleti sayesinde nasıl geri iade edileceğini inşallah hep birlikte göreceğiz.

 

Sezonun ikinci yarısı itibarıyla Trabzonlu futbolcuların, Teknik ekibin ve Yönetim Kurulunun ve taraftarın çekmiş olduğu sıkıntılar ve yaşadıkları hüzünlü duygular umuyorum ki yüce adaletin hukuku uygulaması ve yine umuyorum ki bunun sonunda Türkiye Futbol Federasyonu’nun vereceği kararla şampiyonluğun Trabzonspor’a verilmesiyle son bulacaktır.

 

Önemli olan bu soruşturma sonuçlanıncaya kadar Trabzonlu yöneticilerin, Teknik adamların, Futbolcuların ve taraftarların operasyonlara müdahil olabilecek konuşmalardan kaçınmaları gerekir Allah korusun sağda solda ya da iletişim araçlarıyla bilip bilmeden yapılacak şaka konuşmalar bile başlarına iş açabilir. Dava adalet sağlayıcıların elindedir susup davanın bitimine kadar hiç konuşmamamız bizim için daha iyi olacaktır. Söz konusu operasyon başladığı anda nasıl Asbaşkan Nevzat ŞAKAR’da gözaltına alındı şeklinde söylenti çıkarıp, Trabzonspor tesislerini TV’lerde sürekli gösterip Trabzon camiasını tahrike çalıştılarsa,  bundan sonra da bu tür beyanat ve haberler olacaktır. Bu nedenle akli selim davranıp davanın bitimini beklemek en güzeli olacaktır.

 

Trabzonspor’un şampiyonluğunu çeşitli entrika, şike ve teşviklerle engelleyen zihniyetler,  yargı onları cezalandırmasa bile bundan sonra nasıl vicdanen rahat edecekler, bundan sonra Futbol camiası karşısına nasıl çıkacaklar, gittikleri her yerde yüzlerine bakanların akıllarından neler geçecek neler,  ne olursa olsun bu kadar hırs yapmaya ve sonucunda rezil olmaya değer miydi diye, ömürlerinin sonuna kadar düşünüp duracaklardır.

 

Futbol camiasının çok geniş,  itibarlı ve güçlü bir yapıya sahip olduğunu bilmeyen yoktur. Bu nedenle Futbol ailesine mensup kişilerin dokunulmazlıkları var gibidir. Bu nedenle operasyon düğmesine basmak o kadar kolay değildir. Savcının elinde mutlaka gözaltına alınan şahısları mahkum ettirecek bilgi ve belgeler sağlam ki operasyona başlandı. Bu operasyon sonucunda bir çok kişi ve Kurumun zarar göreceği açıkça ortadadır.

 

Kendimi bildim bileli yani 52 yıldır futbolun içindeyim. Her sezon mutlaka şike ve teşvik söylentileri çıkar bazıları da alenen olur. Ülkemizde bu yönde çok az kulüp ceza almıştır yani göstermelik uygulamalar yapılmıştır yıllar boyunca. Futbol camiasının çok güçlü oluşundan mıdır yada siyasiler için otlanma yerimidir bilinmez ama hükümetinde katkılarıyla operasyonun düğmesine basan sayın savcılara ve polis teşkilatına helal olsun onları doğurup büyüten anne ve babalarından Allah razı olsun, bu ülkede böyle savcı ve polisler olduğu sürece haksızlığa uğrayacağımızı hiç sanmıyorum.

 

Camia olarak davanın seyrini hep birlikte sükûnetle takip edelim ve sonucunda da Trabzonspor’un şampiyonluğu geri verilince, Şampiyon Trabzonspor naraları ile kırılan yok olan umutlarımızı bir anda mutluluğa sevince dönüştürelim.

URL
YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR